醫管局 暨 政府 廢青討論區 37

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
想問下clerk 3同pca 1(麻醉,內窺鏡助理)待遇有咩唔同? 好似好少人傾pca1咁
話時話,聽日財會有冇機通過加人工
微乎其微
待遇咪就係clerk3跟standard rank package...例如跳pt 18日假,有housing 有pfund

pca 1 跟supporting staff嘅package
基本上都要幾smart 下,因為係dom果邊但又要成日跟醫生做野,工作咪正如title 所講,所以都冇乜野好傾
Qeh qns 個sd 係個好pk 的醫生,好鍾意侮辱員工,例如叫人每兩個鐘記錄一次自己做啲咩、例如係背後話清潔姐姐同佢講早晨浪費佢左2秒鐘。
升eo2的ea1係因為有個同部門的ea2被升去admin做ha2 (因為識高小姐)。不過個升職的ea1吾差嘅。

我只係知qeh qns 一年走七八個人囉(有護士 有eo2 有ea1 有ea2) ,你問係人定老闆嘅問題 ? 大家可以試下挑戰
請問contract轉perm係咪會冇得揀5% housing allowance

轉左perm無的了
Fg做左一排ea2 當初就係比17888呃左入黎
大家學生哥入黎做ea前真係要諗清楚
尤其有d忙嘅部門 返9收9
真係笑話連篇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞