比d暗瘡印搞到好無自信 (想問醫生做激光)

106 回覆
7 Like 1 Dislike
都係laser皮秒etc
好少咁
會唔會rosscea
以前生暗瘡生得好勁 食a酸食左4個月 隔左半年再做激光去凹凸洞(好似叫CO2) 依家都總做緊 (大概$500一次)
500咁平?
睇皮膚科醫生再搵佢幫你做相關既手術
平時出街一定要開遮/搽防曬 防止黑色素沈澱 有印
如果你想知多d既話 上YouTube 搵莊醫師(非廣告)佢係台灣專業既皮膚科醫師 佢有好多片係講le d
希望絲打早日還原靚靚
行內出名咪何tin yee, 馮yee bong
一定貴
試下其他antifungal
又或者根本唔係fungal infection
係紅印定凸洞?
痛唔痛
自己因為暗瘡印去左非專科美容醫生打pico, 少少分享

1. 暗瘡印有分啡同紅色, 啡就係黑色素, 用pico 等等打斑既laser 機打, 紅印就用v beam/ excel v 果d 打打紅色素/血管

2. 暗瘡印其實唔會last 太耐, 照計學生比較細(自己係廢中), 俾d 時間總會淡

3. 可以學樓上其他人講試下vit. c 先, 樂敦cc 果枝精華去印ok, 賣一百有找, 負擔有限無謂搞咁多

4. 同埋個人心得, 打laser 實去到印, 問題如果膚質易留印, 要停左唔生先治本, 否則淡一印生十印, 多多錢都清唔晒, 自己亦因為咁而停打

5. 自信真係唔關外觀事.....
但想好返曬至少做5-6次加加埋埋都3000幾
暗瘡印
呢位醫生評價如何?
要三次三次咁買
傾錢同評價點?
激光無用,睇黎樓主唔太了解皮膚點運作

皮膚問題係內在問題,印,可以退

有時保養+自信,遠超手術效果
求退暗瘡紅印教學!
快速說幾句,說到底

飲食佔健康問題一半,暗瘡多,是因為炎症
炎症,吃煎炸已經令身體發炎,還有許多食物不是煎炸,卻令身體發炎,如白糖、白面包,必須遠離

另外,暗倉印長期留下與身體循環有關,需要內外調理
一個道理,令身體循環加快達至換膚加快

內面要做運動,每週跑2x是最低限
飲食要食一d消炎既野,例如西芹,最好梗係學埋打消炎菜汁每日飲,自己上網搵食譜

你唔搞好呢d循環俾你用激光燒走層皮好快又再有
一個唔該皮薄變敏感皮膚更差既例子網上一堆

你用做手術既錢可以買幾多健康食物代替平時d垃圾?
外面要做個d定時洗面,飲水,補水
lm
有冇人試過自己用針?

https://youtu.be/ae39TLLVPEY
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞