Facebook不停打壓真相 有乜解救?

34 回覆
19 Like 2 Dislike
當你以為港媒無為,天真靠港媒時,當初就不用依靠美國人權法吧⋯

不是你想像中咁簡單的好嗎?
你覺得係蘋果 facebook 講有用定係電視台有用?
facebook post唔係多人report algorithm 就會自動delete? but that aside facebook 無論咩方面都幾垃圾
https://www.881903.com/Page/ZH-TW/internetbitsdetail.aspx?itemid=1146997&csid=821_2842

其實留意多啲,呢個問題係累積,如果靠本土可以解決,一早解決咗。

只能考慮其他出路,認真⋯由7.21到宜家越嚟越窄,你估無人知曉?無媒體知悉?不過新聞自由受到影響,可以點對付?港台被打壓,nowtv因為一套劇要跪低⋯

佢哋無做過嘢咩?有㗎!唔係點開專頁?

所以到底有冇幫手搞美國聯署?我唔識搞美國嘢
多咗好多廣告
你講果段片, 最後 now 都 upload 返, 但係幾多人知道呢段片消失左?
點解上電視就係可以觸及最多人, 港台 now cable 都有好多節目披露過社會問題. 就係因為 721 上晒電視先有咁大迴響, 如果 721 只係網絡世界傳, 我敢講會提呢件事既人一定會小好多.

電視最大威力係無得快跳唔睇其中一段, 同洗腦真係差唔多. 點解中共要長期係電視播國歌就係咁解. 你如果諗住 facebook 可以靠 "外人" 攪得掂, 你要先諗下:

1. 語言問題, 鬼佬唔睇中文, 佢出文無被滅聲對佢地黎講就係無野發生
2. 無前因後果, 家下你所講既野係你片面事實, 點知頭尾再有結果?
3. 影響範圍太細, 只係香港小部份人中招, 對外國係無影響

點解我話叫電視台拍, 就係可以由開始搵 d 假 account 投訴, 到結果 facebook 話無違反社群守則全部拍片. 其他人就可以放上網, 甚至翻譯.

人權法過到係因為香港中立係對美國有利益, 唔係因為咩正義, 道德甚至良心發現. 美國對沙地 (沙特阿拉伯) 係無做過任何野就係因為沙地有利益.

點解新疆當初傳出集中營, 重有人證都無人出聲? 因為無片, 最後一車車呃火車站押解美國先郁手. 香港呢? 當初吹左咁耐但係因為美國有人個老婆係中國人遲遲唔推, 最後兩大死守既片上晒網觸動人心先即過.

中共識玩媒體, 就係知道所有片段一出就收唔返. 公開無用? 都係果句, 人地要做野, 唔係一定要幫你, 出師無名又只得片面證據, 你慢慢.
屌,原來我呢篇係月經文,睇返之前啲po,國際手足都做過嘢,個個都心灰意冷咁放棄咗。

我開咗三個帳,一真二假全被封,我舉報假新聞就無事。

試下公開呢個方案,問題係一個人嘅資料⋯

大量先有關注度提升,一個人搞,一個人做,一個人公開,棟篤笑都要有知名度啦!唉!灰死⋯

如有苦主,請留下Facebook 罪證,以便安排,謝謝!
唔好再用fb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞