Facebook不停打壓真相 有乜解救?

34 回覆
19 Like 2 Dislike

我連續開三個帳都被禁晒言!

FB奶共 奶到痴撚線

想問有無得攻擊返FB?

可以考慮減少睇fb廣告或落廣告,對吧?

煩死,一個星期封一次,不過我有好多帳仲未用完,可以再開,反正唔洗本,但問題一出po(關於反送中)基本上好快被禁言。

唔用fb
去白宮聯署 要求 總統譴責facebook 迫害異見人士, 如果過到, Facebook 應該真係驚
Push
香港Facebook Office是支那人地頭, and 朱閪伯枱屌奶支那陰道
有用?
我知佢老婆係中國人,但作為中國人應該明白咩叫入鄉隨俗,何為三從四德嘅女人,若唔作為中國人,唔跟中國文化,應該尊重返美國文化囉!

宜家好似做咗間諜咁不!的確係Facebook 做緊間諜!

咁搞法,唔係我唔想繼續同FB玩,係FB越玩越多限制,個圈越嚟越窄,好乞人憎
所以台灣宜家嘈緊反滲透,美國做唔到呢樣?定網絡嘅設定太自由?

如果係自由,唔該唔好係美國出品嘅美國網站係到 做中國共產黨做緊嘅卑劣性行為(禁言),仲要假新聞就無事,真係新聞個啲刪到不得了!

真係好__燥!

我玩微博玩火唔好?我無係微博玩火咩?有!14年個icon講緊9.28佔中事件,到宜家仲未被刪囉!

由上年忍到今年,忍咗Facebook 成年,我真係忍無可忍!唔想再上咁制,上去被佢賺廣告費好蝕!
試左先?
Push
有冇手足一齊搞?唔係好識搞美國嘢,而且我仲好燥。推簽署都推死人,呢樣都係問題
你肯定微博個post除左你之外其他人睇到?
Icon是公開,post其實近年無點發文,同大陸人講嘢,我覺得晒氣。
寫稿去白宮,又要花時間,推又要,其實有冇用㗎?完全俾唔到信心,Facebook 係企業,可能有部分投資人係親共嘅,可能好多因素我唔知,為咗民主唔要錢?我咁灰都因為開始唔信任 任何人,成年都無開心過,睇化晒!不過如果民主國家連民主都唔要,又未免太可笑。

事實就擺在眼前,美國企業不只Facebook 奶共,仲有其他品牌都如此嘅時候,出白宮聯署要求,對美國經濟有幾多影響?美國人都係人。

像中國共黨話齋 民主能當飯吃嗎?

如今的某些人不管是哪個國家的,哪個黨派的,可能都抱持這樣態度。

理想與現實不符,就好像香港一直都無民主,一直都係到爭取緊卻無果,水滴石不穿,蠶食石卻變。

滲透性腐化就好像Facebook變了質一樣,難頂,難啃。

再問多次,制裁企業奶共,有機會有助反間諜,堅固民主政體,但亦有機會不接納,有錢嘅錯失咗塊油田,對佢哋有咩好處?

(sor, 我成晚無訓過,1999)
轉TWITTER
Facebook 做 d 咩抗共抗五毛只係做樣!
你求期搵 d profile 無真人相, 又求期一個名 report fake profile fake name ..
好快佢會回你查完無違反社群守則.

應該搵港台, cable now 等試下再公開 facebook 呢 d 下三流手法.
藍絲永遠唔bam
係twitter死咗好耐
仲有香港人用緊,而且有部分被洗腦中,比Twitter 更壞嘅就係,Facebook 刪文只刪對香港警察不利的消息,或對政權不利的資訊。

部分香港人英文水平唔高,Twitter 用戶大多數以英文為主,減少咗好多人使用,又無群組功能。

黃色經濟圈經常性被舉報又被封,建立起嘅人被五毛一吹而倒,抗爭者想表達嘅嘢又被滅聲。

美國網站做到咁,除咗想講兩個字外,都唔想可以點形容。
係,我份名單無百個都有九十個
公開有咩用,係要同企業主人翁反應為主要,但問題普通人嘅意見係無用吧!

即使用港媒擴大關注性,都只係做個樣,並不能反映啲咩⋯

學4樓話齋 白宮影響力大好多,而且可以講到有關言論自由不符美國民主精神,最好講到有間諜嫌疑,加上排除利益嘅前提之下就會解決到。
公開無用, 得喇, 你慢慢
麻煩在 如何說服國會 而令商家覺得可接受 制裁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞