美國派出六架B-52轟炸機到達距離伊朗三千公里的軍事基地,隨時候命

333 回覆
195 Like 0 Dislike
一直保持住唔當住全世界面前同美軍打
支那佬勉強可以吹噓下戰力
真係打就冇得呃架啦
打起上嚟,個情況同中世紀弓箭手對現代狙擊手冇乜分別...

一樣都係咩都睇唔到之下就死咗
三號四號當時主力係一,二號。德國當時最大優勢係無線電運用
唔好輕視任何一個對手
啱呀,所以咪喺對手一入自己 maximum kill range 嗰陣即刻做低佢
我意思係肩托上到35000呎咩
Diego Garcia

美國最重要嘅軍事基地之一,英屬印度洋領,基本上打親人都用

揀錯
一、二號嚴格嚟講唔可以叫坦克,只係兩部有履帶嘅裝甲車
116 比 6

不過英美直接無視咗
但一、二號先係閃電戰主力
3000公里要飛幾耐?
今次應該用嚟射戰斧
3000公里
起碼飛3個鐘
一 二號真心用機槍黎掃下步兵je
同埋當係移動鐵皮黎開路
不過都好夠做啦當時
除左法國 歐洲有幾多真係用戰車既對手

真係三號 四號先叫有支主炮
結論就係一至四號都打唔入英法嘅主力坦克
應該係3000miles,起碼飛5粒鐘
根本ac130同a10 係蝦d地對空能力弱/地對空已被滅嘅軍隊
德國坦克勁而贏閃電戰真係假象黎 根本靠前衛既前術加無線電配合先有咁既效果 二戰初期根本德國坦克師完全比唔上法國陸軍 反而橫掃歐洲後既坦克先更強 不過無資源整 加上要打蘇聯既t34坦克 注定收皮
其實係英法無研究過點用坦克啫,敦克爾克撤退前英法組織過一次反擊,佢地部坦克的確造成德軍唔少傷害,而德軍亦無能力打得入,有人話呢個係希特拉決定暫時停軍放生英國嘅主因,因為要等候反坦克炮到前線
但戰斧本身都係亞音速,一樣要飛咁耐
唔關事,德國當時係冇一種反坦克炮打得入,根本係推進太快補給步兵跟唔上先要佢地停,加上敦克爾克地形唔適合裝甲部隊推進
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞