唔該依家真係同我開始全民口罩

247 回覆
1001 Like 7 Dislike
唔洗咁驚先,由今日開始戴返個口罩
真係驚嘅就去睇醫生,冇壞
好,佢話佢病到七彩又死下死下我過年仲要去中囯探親戚,我真係好驚
咪去啦屌
反共

槍仇必報

612 721 811 831 929 101 112 113 1111 1112 1117 1118 新屋嶺 還眼 還命 被自殺 實彈 周同學 雞姦 強姦 輪姦 因姦成孕 圍攻大學 人踩人 濫捕濫殺
認真,真係唔關黃藍事,我經歷過當年沙士,真係要帶口罩
啱呀
所以我會照提身邊啲藍絲,佢地唔聽係佢地嘅事
呢啲咩閪國家嚟,淨係識得比埋哂啲咁嘅撚野過嚟香港,點解仲唔支爆
D
支那根本就係地球嘅毒瘤
係,氣候暖化空氣污染乜都係佢整出嚟,人口又多但個個成隻豬咁奴性又重,一班喪屍,污染地球
你堅決唔去嘅話
邊個迫到你
講多句,流感係傳染性最高,做足防流感行為係對新病毒,sars 等最有效嘅防疫。

勤洗手非常重要,記住,你全身最污垢嘅地方係你身手。所以食野,惦自己口鼻眼之前一定洗手。酒精消毒都係其次。一有症狀就帶口罩同盡量少見人,分泌物包好小心處理,更多成日洗手。冇病果D帶口罩冇乜用,就算N95都要帶到全日唔漏氣,冇咁易,唔係高危地方,例如醫院,根本 cost v benefits 係唔值得。
隻手。
向住佢咳兩野就唔敢望
藍屍老豆老母聽完之後仲要唔理唔驚,仲要話乜人要死就會死,預防唔到啲乜,驚乜咁之後仲要淨係識喺度賺錢去玩食嘢睇CCTVB新聞同警謊記者會完全冇諗過要出街戴口罩預防,勤洗手,加強屋企衛生清潔嗰啲,打乞嚏又唔掩口明明佢哋都經歷過2003,但係點解可以完全唔驚又冇陰影咁?仲要諗返支那玩同吹捧支那到時瀨咗嘢就咪撚傳染畀我好驚佢哋到時中咗會傳染埋畀我唔撚想同佢哋攬炒啊dklm
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞