[多圖][sars遊]行大陸野味市場,真係好似行動物園,種類比海洋公園仲多

526 回覆
1438 Like 31 Dislike
唔係講笑 大陸以前有食過人 好似喺廣州
廣西
樓主
係咪好大隻
平時住係樹林?
咁佢地食咩架

純粹好奇
估唔到香港有呢啲生物
其實香港嘅生物多樣性都唔低。去多啲郊外就可以搵到平日少見嘅生物
我見到貓都諗起呢part
洩露國家機密
大家Follow IG要小心,對家已經開始用扮黃Ig戰術

[454名手足中伏]發現左個藍扮黃嘅鬼IG
https://lih.kg/1810343
開得動物園 ...
我要普選!
我唔係中國人呀!
好痴線 食野生動物
無知一問
野味係點定義
走地雞算唔算野味
舊時打獵殺豬果D算唔算野味
咁香港釣魚上黎食算唔算野味

定係貓 老鼠 兔 穿山甲先會定義做野味
如果啲相係樓主親身影既
你真係唔好返嚟
支那不意外
無人強調自己特別有惻隱之心 而係人基本應該有既野
如果番到以前 想食肉都要自己劏自己養大
相信食肉既人會少好多 珍惜食物既人會多好多
係超市街市買到舊肉時你唔會feel到佢曾經都係一個有感情既生命

有一樣野可以肯定係,享受去揀呢d困係咁惡劣環境既動物去食,睇住佢地比人劏既大劣人係毫無惻隠之心
Cls
支那人食肉
食到有sars
係得支那人先做到架咋
唔係人工養殖既,應該都係野味
借位推
「警世」2003年香港新聞大事回顧
https://lih.kg/1810507
問題唔係食唔食肉,首先個野味存放嘅環境好差,幾十隻逼埋一齊,唔人道,其次係呢到大部分人嘅認知都覺得豬雞牛羊呢啲動物係可食用,因為經過馴化,而樓主啲圖上面嗰啲動物大部分人都未食過,例如有啲人認知入面貓都可愛,唔係攞嚟食,自然覺得接受唔到。

我重申一次個問題唔係食唔食肉,你咪假膠,唔好混淆試聽,試下諗下一層大家點解會接受唔到。

肉係要食的,你唔食肉點樣夠protein? 都有新聞話素食父母逼個b唔吸收protein 之後個b死咗,咁都證明人係雜食性動物,係點都要食肉,而點樣食得人逆就在於食邊啲種類同點樣食、煮。
支那幾時滅國呀,好憎呢個國家
大陸人乜都覺得可以攞嚟食
細個返大陸馬騮,貓頭鷹,穿山甲都見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞