【流動連儂牆 / 全民文宣】 抗爭日常化,必做!你今日做左未?

132 回覆
51 Like 0 Dislike
(代朋友POST)

獨裁政府最鍾意噤聲,因為民望從來都冇喺佢哋嗰邊,而且佢哋仲要呃班警察,呃佢地以為「正義喺佢哋嗰邊」,所以連儂牆會被拆,驚落嚟嘅大陸人同藍絲見到;遊行會被腰斬,驚200萬人齊上齊落到上曬國際頭條。

,香港人創意無限,點會畀呢啲卑劣手段嚇到?政府迫我地智取,一於出呢一招 => 【流動連儂牆 / 全民文宣】

大家有冇發現,每逢和理非活動 (e.g. 和你LUNCH / SHOP…) 及大型遊行,都會有人手舉文宣、背囊掛上標語、用手機展示訴求/叫人加油。沒錯,這個很對,而 99% 的香港人都認同,我地而家嘅方向就係【抗爭日常化】

點日常化呢?最好每次出街,日日舉文宣。

如果你認同連儂牆係有用,可以有效表逹民意,發放資訊畀街坊,咁流動連儂牆絕對更有用。試想想,旺區/商場/朗豪坊/時代廣場/銅鑼灣東角道/中環LUNCH條街,條街咁迫,個個舉文宣,香港人真正打造【流動連儂牆】。

如果成條街都係文宣,記者咩角度影,點都上國際新聞啦!表達訴求,唔使等民陣搞遊行,唔使等大時大節,總之Every Day文宣!

咁當然就要講,點樣實行呢?你知,香港人心理關卡莫名地高,所有計劃都要循序漸進,由Safe Mode開始,再慢慢行動升級升Level。如欲一步登天,成件事只會胎死腹中/連登討論沉底,或者惟有再等民陣搞活動再俾黑警腰斬囉。

Safe Mode建議操作:

1) 時間&地方:黎明時段 [返工期間] + 返工繁忙街道 & 港鐡MTR
2) 時間&地方:LUNCH + 商場/食店

原因:人多做合法野最安全 + 黑警如果為左捉人舉文宣而入商場/食店/港鐡,咁要多謝哂佢地幫手[黎明行動/和你SHOP],Thank you very much-ch!

Safe Mode 舉文宣:
1) 真係揾隻手舉 …

2) [和你SHOP時見過] 揾張文宣,黏喺水樽,拎住水樽行街

3) [搭巴士實測過] 搭巴士,揾張文宣,黏喺窗到,Bluetape最好,可重用
4) [和你SHOP時見過] 掛口號去背包
5) [人鏈時見過] 揾張細文宣,黏喺口罩,戴口罩行街

6) 大家再Brainstorm啦 (有咩時尚造型?)…

原因:Blackbloc遇到黑狗,走唔切,換唔切衫;但上述方法,和理非細膽的,見到狗即可收埋,得左 (話明Safe Mode)!

Safe Mode 文宣:
最好係老少黃藍咸宜的口號 – e.g. 成立獨立調查,止警暴,還我公義

!!! 提一提 !!! 記得d字大大隻啊… 粗口果d留番大家Level-Up先,再慢慢X人全家啦

我真係好期待,日日成條街個個人都話要查警暴,你仲想呃邊個?
和平遊行都捉成400個細路仔,仲等遊行先五大訴求?!

唔理大家做唔做啦,聽日開始,我會拎住水樽周街走 … 希望遇到同路人 [其實早前SHOP時代已經見到d ]!

抗爭,唔係要揀日子呀嘛?!

抗爭日常化 全民文宣

多你一個好多
抗爭日常化
全民文宣
多你一個真係好多
好!
大家唔好遊行完,d文宣就掉走哂,留番 Every Day 文宣
由 Safe Mode 做起,做得起一個潮流,搞大左,就正啦喂
沒錯,抗爭要日常化,將平時遊行先做的野,諗下邊d可以日常化到,每日都做。
為左捉人舉文宣而癱瘓商場+港鐡,好期待
正評,推。

1) 時間&地方:黎明時段 [返工期間] + 返工繁忙街道 & 港鐡MTR
2) 時間&地方:LUNCH + 商場/食店

多人便事成,返工食飯夠哂多人
香港人最鐘意返工+食飯,實掂。
流動連儂牆 = 最佳證明,港人抗爭唔好再比個波細路仔,要所有人一齊整連儂牆
Every Day文宣
時尚造型配合港人創意
【流動連儂牆 / 全民文宣】 VS 獨裁噤聲
連儂廁呀屌你
屌,獨裁政府噤聲,700萬人文宣佢地啦。
係屋企都做到啊

除左貼文宣,仲可以試下呢個 零成本方法

👇👇👇
請幫推,連儂牆 外既新動員方法
https://lih.kg/1806977
連儂牆又真係唔使一個固定地方ge....大家日日都出街架啦....人=佔成條街最多...
有外國朋友去香港 佢都支持我地
但係佢睇唔明啲中文文宣
要貼多啲外語
每次出街,日日舉文宣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞