Archero 弓箭傳說(7) 新英雄 多跌裝 更好玩

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
。技能參考圖

PS:
1. 80等級的羅拉(10%)
2. 靈巧束衣(7%)
3. 雙蛇戒指(14%)
4. 技能:敏捷(每失去1%的生命就增加0.3%的閃躲)
5. 技能:道奇大師(20%)
如果在1%的血量下,可以有80.7%的閃避率。
以上都係供參考
因應唔同裝備可能有更好技能選擇

。各英雄等級屬性整理 & 升級所需能量石

只加自身屬性以黑色字體表示
套用全英雄的屬性以藍色字體表示

將英雄升到滿等需要非常大量的能量石以及金幣
神秘商人會販售能量石
2000金幣或10個左右的鑽石可買到1個
小怪低機率掉落1~2個,BOSS必定掉落1~3個,越後面章節數量越高

升第 2 級需400金幣,之後每級多400金幣
升第26級需10000金幣,之後每級多1000金幣
升第36級需20000金幣,之後每級多2000金幣
升第46級需40000金幣,之後每級多4000金幣
升第56級需80000金幣,之後每級多10000金幣
升第68級需200000金幣,之後每級多20000金幣
*英雄等級最多升至與玩家相同的等級

新版玩下來推薦存鑽買獵狼,內建強化版的憤怒
1血時攻擊力會提升至2.2倍,算是非常強大的增傷。

reddit有人分享了60級的獵狼數值,給大家參考一下能力

。天賦

隨機抽一格升
時間收益 - 每分鐘生$4
(無記錯要20Level先開到)

。抽箱
每日免費一金箱
每星期免費一紫箱
(要準時開箱,因為開完先重新計時)
用石抽,連抽有特價,紫箱每次減廿石
建議抽金箱
抵買過紫箱,紫箱中紫裝機率得5-6%

。睇廣告
每日免體5場
每日Boss關轉輪盤5次,有機會出10/20Gems
有機會死亡時,免費睇廣告復活一次,唔駛畀30石

。刷關
有機率會跌普通裝備
過唔到頭十關 打返前一章刷錢
(mini-boss關 kill app重開 可以換boss)
經過幾次更新跌裝率已經大大提升,強烈建議卡關嘅刷裝

。裝備品階

普通 > 精良 > 稀有 > 史詩 > 完美史詩 > 傳說(強化上限Lv.60)

史詩以上都只能夠透過合成獲得
史詩以上手鐲解鎖新屬性 : 爆擊傷害+15%
史詩以上護符解鎖新屬性 : 天使房雙倍回復機率+30%
新的手鐲以及護符從普通到傳說每階段都會提升效果強度。
每把武器的飛行速度 : 長弓 ≒ 飛刀 > 鐮刀 ≒ 龍捲
每把武器的擊退程度 : 鐮刀 > 長弓 > 飛刀 > 龍捲
每把武器的判定大小 : 鐮刀 ≒ 龍捲 >長弓 ≒ 飛刀
史詩再往上升級只會增加數值以及提高強化上限,不會再有額外效果(手鐲護符除外)

。合成
每三件同色同款裝 可以升一層
Eg 三白裝 -> 一綠
合成最左個件等級會保留
另外兩件會退還用左既錢、卷軸
所以唔駛擔心晒咗啲卷軸

。英雄模式

好似過咗第四關就會出現
係本身關卡嘅加強版
可以儲到唔少石同卷軸
新果個貓法師點睇
卡左係第9關,點搞好?
好似話數值上攻 高過狼
留名,殞石真係最撚廢,阻住畫面之餘又唔係瞄住怪落
For ur information
好似高獵狼 6十幾攻
但用狼因為佢個技屈啫
New code “FRIENDS”
一直唔知原來穿牆呢D會加攻
終於升哂全部英雄上60
用緊貓貓, 飛出嚟嗰啲貓仔打人其實幾痛
卡緊13關, 無睇錯嘅話, 1隻貓仔撞落去扣5千幾
但貓好似打boss好d?
買狼定貓好
其實你地會唔會打貼身之險
殘血獵狼+斜向+無敵+多一條命
打呢個副本係純粹為經驗?
肯定打, 後期最缺錢同經. 同埋每關跌既錢好似同你通關次會數有關, 我依家打一次有40000幾, 好似每過一次多3000
我之前skip曬冇打呢個副本
我都冇打 好似打11仲多經
喺維園塞咗3個鐘嘅時候打爆13關

爆機應該刷邊關好
好耐無玩,想問係咪貓好過狼人,貓係咪要配飛刀
感覺狼最屈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞