黃色經濟圈 中共跳大掣

509 回覆
1238 Like 5 Dislike
將經濟大權留係自己手,做大個餅,黎緊面對經濟衰退,保住自己友先,同侵侵既Hire America, Buy America,有異曲同工之妙
老實講,黃色經濟圈一定要永續
根本香港嘅經濟體系一路都有問題
點可以比領展、大財團大商家玩晒
ig 打
#黃店 #黃色經濟圈
都好多 介紹、靚相
仲有派間諜搞咩榮光聯盟,意圖拆散黃色經濟圈,好撚低莊
本身已經有紅色經濟圈
Push
幫推

唔好意思 謝一謝位

和理非 手足 家長 學生都請入黎

tg 支足channel
https://t.me/materials201920
中環本身都係紅色金融圈
只請大陸畢業生,係佢地做先既

黃金飲食圈,只係做得岩
遠遠唔夠,大家諗下個GDP咁多億
呢個圈規模就要幾大先叫到做經濟圈
毛甴東:凡敵人反對的,我們都支持。
新年禮盒梗係HKTVmall 送貨到屋企
王維基
以香港人既消費力,足夠重擊好多親共商家,下一步要好好利用#china_is_terrorist #standwithUyghurs#standwithHongKong 呢個人.權問題,將buy anything but China呢個概念傳開去,要收中共皮,首先搞班親共商家
但係又真係有人聽有人信果下你吹佢唔脹⋯
Lm
我個人覺得黃色經濟圈只係令部份消費者既非理性需求改變 但對整體消費總額應該冇太大差異

即係啲客轉左口味 商家去迎合啲客 就算自由經濟都會出現 學名:汰弱留強

我用犯毒者個角度去諗 剩係同啲大既供應商拎貨 令到細既冇生存空間 咁先令自己冇議價空間

PS :讀過下商 屋企打自己工
雖然呢招打中春袋但要繼續多元戰線攻擊
唔幫襯藍店係唔係犯法

你哋都未發揮黃色經濟圈的極限

例如每星期一日不搭mtr 或不用中原買樓租樓

對班人渣的impact 先最大

雖然好似有大枱咁,但如果只是綱上講又有乜問題?
好緊張
暫時規模都仲係好細
哇 你驚呀?
罷埋你中國貨添呀

————————————————————
除左支持黃店 仲要罷買中國貨
一齊like呢個fb/ig page睇清楚

[突發] 黃色經濟戰 -「Anywhere But China 黃色商品」第二批名單出爐!
https://lih.kg/1803118
你用既一分一毫都係表緊態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞