第一間報警拉自己學生嘅大學正式上線

216 回覆
942 Like 48 Dislike
《科大學生會特別通告》

校方近日展開一連串調查,針對一系列有中国學生心靈受傷之事件傳召證人及檢視閉路電視片段,包括遠至九月份有中国學生破壞大字報牆後自願拍片道歉等事件。

本會成員受邀出席三項調查,分別為自願錄影道歉事件、不願道歉並由理學院院長汪揚教授帶走事件以及校長論壇推撞他人導致他人自衛事件。本會成員向校方重申正確事實版本,惟未能從校方提供之截圖辨認任何人,深感抱歉。校方已就第二日畢業典禮校園內發生之毀壞轉介警方作刑事調查,亦已提供相關閉路電視紀錄予警方,敬請留意。

校方突如其來的秋後算賬可能與警方拘捕策略轉型有關,校園內多處近日亦裝上有協助監控新疆集中營之嫌的海康威視(Hikvision)閉路電視鏡頭。本會對校方只懂製造白色恐怖卻無能保護學生財物感到遺憾。校方多次選擇性調查,本地學生遭須江教授非禮一案音訊全無,卻去翻尋早已落幕的錄影道歉事件,本會對此表示強烈譴責。

最後本會祝願各位二零二零年新年快樂,新年買一套新衫褲鞋襪,換個不一樣的你回來科大。

科大學生會
二零一九年十二月二十九日

#我冇嘢講 #不篤灰 #有冇發現香港人出事就查十年 #allin大灣區校園 #未夠半年就玩大搜捕 #外面有人吹奏佢嗰下好嘢

食屎啦
扮撚哂好聲好氣落黎同學生傾計 轉個撚頭就報警篤灰
支那狗撕大字報唔理 淋鳩本地生奶茶唔理 拆周同學個壇又唔理
第一間?問過篤灰屎大同埋大未
衰撚柒過陳百祥 扮咩都睇唔到
Sorry, 想個標題靚啲 大家入黎關心下科大嘅手足
屌你老母科大
唔係話埋大原來冇報咩
屌你老母
屌你老母
光復科大
屎維革職
嗰次返去見到𨋢口有部hikvision影住當堂嚇一嚇
比共產黨逼害得唔夠 忘記咗當年當兵就係為咗抵抗共產黨
當初唔係捧到史維上天嘅咩?
推呀
一陣因為一支cam比美國佬襟掣唔准出口科研機械就真係好笑
佢仲要自稱當年係特種兵
科大做乜
屌 垃圾科大
比佢反將一軍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞