黃色證券圈

319 回覆
511 Like 28 Dislike
放心,只係藍黃分類。
留名
不過有錢嘅話買美股實際啲
致富
盈透
花旗
"黃色證券圈 入圍名單
**如有爭議從速指證**
不論收益優劣 不分化 不割蓆

↓黃券商名單
致富
盈透
花旗

"
(0001) 長江和記實業有限公司 [長和系]
(0002) 中電控股有限公司 [嘉道理系]
(0006) 電能實業有限公司 [長和系]
(0045) 香港上海大酒店有限公司 [嘉道理系]
(0215) 和記電訊香港控股有限公司 [長和系]
(0282) 壹傳媒有限公司
(0775) 長江生命科技集團有限公司 [長和系]
(1038) 長江基建集團有限公司 [長和系]
(1113) 長江實業集團有限公司 [長和系]
(1137) 香港電視網絡有限公司
(1716) 毛記葵涌有限公司 [會員 #164730 指莊家 深藍]
(2383) TOM集團有限公司 [長和系]
(2638) 港燈電力投資 與 港燈電力投資有限公司 - SS [長和系]
(8473) 彌明生活百貨控股有限公司
要買港股就ib
美股就ib, ft, td, cs
財經台好多post
妖股都唔割
咁係咪唔開燈唔用電器...
簡寫唔明

幾妖都係黃 不分化 不割蓆
不如諗下MPF揀咩基金最好
人人都要JOIN
比嘉道理好過比中共賺

請提供黃色MPF供應商
[警世] 獨立定自治? 中共分化手段之一

https://lih.kg/1798099
有興趣來睇下
呢樣唔好搞, 黃色圈應該要令黃色嘅人賺到錢或做到生意先啱, 一定要有錢先有得長期同政府鬥, 股市呢啲你一黃色, 支那就有方法整死你
攬炒....唔公平既市場交易,國際金融中心玩完
嗰portfolio應該加啲本土&綠?11 14個啲
大快活喺黃
仲有好多基金組合
或者可以買多D外國既基金而唔買恆指基金呢D
Interactive Brokers
Firstrade
TD Ameritrade
Charles Schwab
佢都唔會發新聞話呢啲唔好買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞