【甜甜地既愛情故事】《港女FF妄誌》(四)

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
今次又有幾甜呢~就要睇下大家既口味~

不過本質都係一個愛情故事黎架~

希望大家會鍾意啦~

你地既支持,我既動力~

逢星期一至五,準時七點正有文出~

下面係Facebook同紙言既Link~想睇返之前既章節都可以入去睇架~

Facebook專頁
https://www.facebook.com/whirlingdancer

紙言
https://www.shikoto.com/article/111968/%E3%80%8A%E6%B8%AF%E5%A5%B3FF%E5%A6%84%E8%AA%8C%E3%80%8B.html

第一個Post 第1, 3, 5, 6, 8, 12, 13, 15, 17, 18, 21, 22, 25, 27, 28, 32, 34, 35, 37, 39頁有文
https://lihkg.com/thread/64493/page/1

第二個Post 第3, 5, 7, 9, 10, 14, 15, 16, 18, 20, 22, 24, 25, 27, 28, 30, 31, 32, 33, 34, 37, 39頁有文
https://lihkg.com/thread/97933/page/1

第三個Post 第2, 3, 5, 7, 8, 9, 11, 13, 17, 18, 20, 22, 23, 24, 26, 27, 29, 31, 34, 37, 39頁有文
https://lihkg.com/thread/138290/page/1
Lm
Lm

做好心得惡報

上回講到詩琳同Brian對仔女玩得好開心~
Brian對仔女都好似好鍾意詩琳咁~
詩琳都好鍾意Brian對仔女~
玩左好一陣子,都係時候要走喇~
臨走之時,仲恩同仲言話遲D要同詩琳姐姐再玩過~
詩琳就應承左先~仲勾埋手指尾添~
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

喺酒店附近搵個大型商場~

喺個大型商場入面搵個大D~乾淨D~光猛D既洗手間~

拎D化妝品出黎~

對住塊鏡補補妝~

過左成日,唔補返下妝係唔見得人~

仲要唔止見得人~要好好睇睇先真~

唔係既話,又唔知人地會喺你背後講乜野閒話~
中學既時候就唔係好受女仔歡迎~

班男仔就係想做我隻兵~

等陣如果俾佢地覺得我殘左…老左...肥左...醜左...比唔上以前既話,一定會喺我背後講D好難聽既說話...

我就最怕人地喺我背後講我壞話架喇!

你話兜口兜面講我,我都可以反擊!

但喺背後既話,真係講到幾難聽都唔知架嘛!

所以都係認認真真咁執好D~執到靚一靚~
喺個洗手間搞下搞下...都真係搞左好耐下...差唔多都搞左成個鐘...

化好個妝又噴埋香水~再喺塊全身鏡前照多兩照~確保整整齊齊無穿無爛靚靚女女~

『好!出發!』

我充滿自信又成副戰鬥格咁行去酒店!

一行到入黎酒店既宴會廳門口...就見到一大幅油畫放左喺道...

幅油畫有成兩個人咁高...

而幅油畫裏面既主角就梗係今晚既一對新人...Prince同埋佢老婆...Queenie...(講明我係唔識佢老婆...)
望住幅油畫...男既英俊瀟灑...女既發姣發扽咁...真係羨煞旁人喇~

其實真係唔係好明而家D人係點樣影結婚相...

總係要攬埋一舊又矇矇地眼咁對望仲要個嘴角好似就快有口水流出黎咁既衰樣...

都未算!

仲要後期製作到勁鮮豔咁勁重味精!
做乜姐?

想點姐?

咁就好幸福喇?

我唔覺囉~

對我地呢D要放低千八蚊做人情(高級酒店公價...我都已經叫俾少左)既客人黎講...真係好有一種“用我地既傷心換取他人既幸福”既感覺...
咁唔想黎咪唔好黎囉~

你估我真係好想黎架?

但人地開到口問到:「我結婚喇~你會唔會黎飲丫?」

我話唔去又會俾人話小家...

咁咪好唔情願咁放低封人情...求其畫隻龜...

「李詩琳小姐...唔......」個超級濃妝姊妹搵左勁~~~~~~耐~~~~~~「四十五號檯~」

『哦~唔該~』扮晒羨慕(其實係妒忌)既心情行入去囉...
我一入到去宴會廳...未行去四十五號檯之前...左望望...右望望...

望下見唔見到班舊同學...

望下有無D舊同學喺宴會廳裏面聚埋一齊傾計...

你知啦...D八婆講八婆野係唔會坐喺個位道講架嘛~

因為總有D八婆野想講出黎,但又唔想俾某D人知架嘛~

所以多數都會聚埋一齊...仲要扮晒睇緊野丫~扮晒投入緊個氣氛咁丫~
就好似我眼前班八婆咁丫~四五個圍埋左一齊咁丫~

呢D時候,我就梗係無聲無息咁行到佢地身邊...行到佢地背後...

『喂~好耐無見喇~』拍一拍ManYan膊頭~

點解要咁鬼祟?好快你就知~

「喂~黎左喇~我地岩岩先講起你咋嘛~」ManYan就扮晒自然咁~
嗱~就係呢一點~就係“岩岩講起你”呢一點~

因為佢地唔知我黎左幾耐~又唔知我喺佢地背後幾耐~更唔知我有無聽到佢地講緊我~又聽到幾多~

正正就係唔可以肯定~唔可以突然轉個話題~搞到好似唔俾得我知咁~所以只好扮晒無乜野唔俾得我知咁講左句“岩岩講起你”~

進可攻~退可守~

呢個鄒文欣真係...幾時都係咁識做人~
『講緊我?講我D咩丫?』我就扮晒好奇咁問一問~

就睇下你地講緊我乜野壞話~

「無~我地講緊好似好耐都無見過高皓傑~唔知你有無見過佢咋嘛‌~」ManYan又扮晒自然咁講~

高皓傑...

原來班八婆講起高皓傑...
『我丫?我都有見過既...不過都已經係半年前既事喇~』我無講大話~我真係半年前同過皓傑食飯~

不過係唔會講喺半年之前,我一直都無見過皓傑一面~

更唔會講呢半年黎,我每朝都會收到皓傑既WhatsApp...

我係唔會講出事實既全部...我會有所隱瞞...

唔係既話...又點可以令佢地亂想起黎...又點可以引到佢地講出佢地知道...但我唔知道既事出黎...
珍珍忍唔住口:「半年前丫?我都係喺半年前左右見佢有更新下Facebook~不過呢半年黎都好似唔多覺眼佢有更新過喇~」

『哦?你都有佢Facebook架?』我又扮晒好奇咁追問一下~

珍珍又扮晒自然咁講:「有~差唔多所有中學同學我都有Add架~留意下大家既近況丫嘛~」

穎穎又加把口:「我都有喎~我都見到詩琳同皓傑都係“朋友”黎架喎~」

『係丫係丫~我都有Add佢架~不過我就好少開Facebook既~』因為Facebook總係好似無乜私隱咁...
珍珍又講一句:「但我就留意到皓傑好似都好在意你喎~你Post D乜,佢都總會第一時間Like既~之不過你呢半年黎好似都無乜Post過野上Facebook~皓傑先無乜動靜咋嘛~」

『係咩係咩?我都無乜留意到添~』其實我都有留意過...

留意過喺呢半年黎...我唔Post野上Facebook...皓傑都好似無上過Facebook咁...

枝枝又講一句:「係咯係咯~我都有留意過你近呢半年都無Post過野上Facebook,皓傑就好似無上過Facebook咁~睇黎皓傑真係好在乎你...應該話只係在乎你一個呢~」

其實...我都有咁諗過...

其實...我呢半年黎唔Post野上Facebook...都係為左試下係唔係真係咁...

試下皓傑係唔係真係咁…咁在乎我...

今晚出完

三句預告

[Day 03-別人丈夫] PART 07

皓傑既Facebook...就好似為我而生一樣...

呢點我係清楚明白...
已經將[Day 03-別人丈夫] PART 06 Upload上Facebook同紙言
千八蚊人情都算小 我俾800人情都好肉赤

你夠膽去酒店飲俾800做人情既話 等上動新聞
標題:酒店800做人情 新人話請錯人

我做開700 1人

咁大鑊
可能我太耐冇去飲

我做開700 1人

好彩我唔係唯一一個
酒店要千八😱😱😱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞