(鬥智)緣份配對殺人計劃

426 回覆
176 Like 5 Dislike
其實可以出個番外解釋俊成同心怡既關係

係,或者Angela既經歷
之後有時間諗到再出

angela 嗰部分有啲興趣
點解an要殺交友男

無構思
一方面係想保持an既神秘感,所以最後都係好隱晦
而且都想表達士賢唔係正義撚,佢捉兇手只以幫朋友報仇,所以佢對連環殺手興趣不大
始終篇故都好快餐式,著重手段而唔係目的,所以心怡同an既殺人目的其實都好少交代

我覺得要令一個人變連環殺手一定有一個黑暗既故事,唔會係千幾二千字描寫到
都諗過出篇番外寫angela成魔之路

真心每日追到完場。雖然個人覺得個殺人理由兒戲左d,但成個故事鋪排好好,睇得出樓主落左好多心機。同埋出文真心快支持

始終個故想集中係手段多d,所以心怡個動機係好隨便咁寫,但為愛殺人其實係女人行兇既主要動機
如果要寫,就應該要出番外
點解an要殺交友男

無構思
而且都想表達士賢唔係正義撚,佢捉兇手只以幫朋友報仇,所以佢對連環殺手興趣不大
始終篇故都好快餐式,著重手段而唔係目的,所以心怡同an既殺人目的其實都好少交代

我覺得要令一個人變連環殺手一定有一個黑暗既故事,唔會係千幾二千字描寫到

出個成魔之路好過9 up個理由出黎
支持
小氣娘娘心怡
點解an要殺交友男

無構思

點解an要殺交友男

無構思

支持樓主出番外
好睇 皮已正
想睇成魔之路
好睇!
:(
睇完唔太開心
:(
睇完唔太開心

捉到兇手,又無人再死
算happy ending 啦
好睇
好睇
等番外
好好睇
啱啱一口氣追哂 都幾緊張
啱啱一口氣追哂 都幾緊張

same
都唔錯 但我覺得大家係到認係連環殺手好兒戲 個殺人理由都好兒戲
加甜番外篇呢?
點解俊成見到心怡認唔出係佢
點解俊成見到心怡認唔出係佢

有認出既
我都隱晦寫左俊成見到Karen驚訝唔止係因為Karen索
而Karen係俊成耳邊up左幾句佢就接受左佢既解釋
只係佢估唔到心怡會殺自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞