和你shop x和你影先係皇道!唔好留戀遊行街頭戰!

991 回覆
1394 Like 49 Dislike
Good ideas
大家星期六有時間,記住加入香港金融業職工總會做會員呀!

我哋可唔可以為大家發聲,可以做到咩地步,全靠會員的支持

冇會員,政府點解要理你呢,資方點解要理你呢...

所以唔好等,今日就加入啦

PS: 就算唔係金融界的同業,都麻煩like and share,俾多一個人睇到,就多一分機會團結同路人,拜托拜托🙏

#香港金融業職工總會
#香港金總
#HKFU
#收會員

https://www.facebook.com/107457800635080/posts/159723118741881/?d=n
和你shop,和你影好有用,下次應該舉行和你打邊爐同和你唱海闊天空,政府實嚇到瀨尿
https://lih.kg/1792518
狗要發癲你企係條街都可以拉你

抗爭就遇左有犠牲,但和你shop被拉後隨左屈你48,假設真係無做過野我唔知可以告咩

其實好矛盾,要keep住抗爭熱度就要有衝突,有衝突就有被捕風險,但我覺得做啲成效最大同合乎成本的野

和理shop係有啲左膠,但當中亦有好多勇武成份,好鬥智鬥力
攬炒零售,但香港個股同樓唔爆都未夠勁
Push
俾D掌聲樓主

所以和理非們 唔係遊行先出先多人架
試下100萬人係各區商場行街唔買野
塞都塞死 聖誕一定要出黎行
前線犧牲左咁多
係咪做番少少野都唔得呀
塞到人地入唔到買野=1日/半日無左生意
爆玻璃=三個月做唔到生意

上面講左咩?自己滲透
引到狗行入商場爆玻璃已經係完成任務
Sorry 個標題set得唔好,唔係想叫人唔去遊行街頭戰,係想叫人唔好剩係遊行街頭戰先出黎
push
只要夠人多基本上可以低風險行街
要點樣多法?
當一次吹雞遊行有5萬人
如果呢5萬人唔去遊行變去window shopping
分10個主要大商場
每個都5千人
你諗下當5千人入晒去window shopping 會點
根本唔洗bb 同帶文具
有防暴唔俾我哋行街就轉去第度行
認同
同時要做多啲文宣 令到和理感覺到同遊行嘅作用一樣大
先可以引領到更多人出嚟
原來海港城咁重要
咁日日啲警甴係出面守住,又成班便衣係入面恐嚇市民,未無好多生意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞