和你shop x和你影先係皇道!唔好留戀遊行街頭戰!

991 回覆
1394 Like 49 Dislike
和理shop x 和你影
我敢講和你shop x 和你影係目前最有效增加經濟成本而風險最低嘅方法!罷工未成形、黎明行動因為黑警提早埋伏而送頭,裝修版和你shop因為大量便衣狗而風險更高
所以我建議人數、手機就係我地嘅武器!

行動:慢行!影相!慢行!影相
和你shop剩係商場慢行,形式我建議可試默哀式遊行,沖淡節慶購物欲望,當我地人數夠多時候,就可以做到和你塞,甚至令人掉頭走
(揾唔到張慢行嘅相,但人多都做到呢個效果

當去到藍店時,我地就停低影相,基本上口號都唔駛嗌,剩係攞部手機影佢相佢,大部份人都會有壓力而走,唔裝修又搞到佢無客買野,呢個就係和你shop x 和你影既效果

和你shop之迷思 (1)- 商場搞咪仲易比人拉
和你shop x 和你影唔主張裝修,因為可持續性低而風險極高,人數同手機就係我地最大嘅武器,剩係慢行影相相比遊行行出街,風險可能更加低。而再驚嘅話其實連黑衫都唔駛着,當自己行動不便嘅遊客就得

和你shop之迷思 (2) - 左膠唱歌摺紙欠成效
的確我認同唱歌摺紙停留於圍爐取暖嘅階段,但殺曱甴都唔駛次次用劍嘅,唔係次次都要裝修先做到效果。和理shop x 和你影剩係靠人多慢行影相,一樣做到效果。試諗下我地剩係慢行都塞到人地入唔到買野,去到藍店就影下相,比壓力d客人,搞到佢無心情買野,同樣做到效果,而黑警就算入埋商場到無野可以搞我地濟睇影相犯法呀?

和你shop x 和你影的重要性

其實而家運動或多或少都去都個樽頸位 -

1. 勇武力有不遞
黑警係理工戰後加大搜捕,便衣狗通街橫行都令手足風險大增,黎明行動就係一個好例子 而和你shop要靠勇武手足爆玻璃引狗入,而令商場關門,雖然成效好好,但風險極高,突變而家對方大量便衣部署,手足遲早會出事

2.罷工未成、遊行未見成效
工會雖然陸續成立,但籌備時間需時,有效有系統嘅大型罷工短期內都未必可以做到。遊行人數雖然keep住係到,但單靠和平遊行就想令政權屈服,相信到今日仍然相信呢套嘅人應該都訓左好耐。

而呢個樽頸引致嘅後果好簡單

勇武地下化、激進化
手足入手武器,你可能話係鬼,但其實真係手足嘅話都唔難理解。當勇武覺得而家呢個樽頸係局勢轉趨緩和嘅時候,佢地就會擔心成為condom,同時要更激進嘅行為黎維此運動嘅momentum。咁革命就要留血架啦?!認真問下自己,你覺得幾多香港人會願意自己拋頭爐哂熱血出黎真。革命?最後勇武被定為極端恐怖分子,外國媒體政客收聲,政府再加大力度、23條國安各種維穩法推出,香港人緃使唔割,但亦老實講唔覺得會支持殺警,最後勇武就變真。condom!既然有個風險低而有效嘅方法,我希望和勇不分,一齊試左先

記唔記得我地最大嘅武器係攬炒呀!爆玻璃搗路目的都係要增加經濟成本,比壓力政府。既然而家遊行威力唔夠,搗路佔機場風險高,咁我地咪和平商場漫步影相囉

和你shop x 和你影人數唔駛好多,塞到個場就夠,只要平時集會個千幾人都去到就夠嫁啦!而家係文宣極度唔夠,同有太多迷思大家幫手推呀
Tui
Tui
Tui
Tui
Tui
Tui
Tui
Tui
Tui
Pish

手足借個位

請一個落選區議員, 就拎 $100美金,支爆為止!!
https://lih.kg/1792362

Tui
Tui
push
求推上熱門
Push
唔錯 夠人多 我見到都唔想行街!
寫得幾好 估唔到無咩人推
721 831
g持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞