[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (96) - The ReVe Festival Finale

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
前兩日捱唔到melon已經唔使諗...
只係爭少少...
Melon 差幾個鐘渣唉..
我長刷24個鐘都冇用 差距越嚟越大..
Melon 差幾個鐘渣唉..

始終無咗打歌舞台係會少咗路人去聽
班飯都刷得七七八八
無路人既話好難再創新高....

屌佢老味SBS
係 40% VS 32%... 南韓忍口味真係...

最pk都係sbs 唔係嘅話有stage performane應該可以撐到PAK
首歌要有多d unique listeners 先可以再刷高d
所以要吸到路人去聽先重要
而首歌越出得耐又無新路人既話就越難再上...
當然首歌可以逆行就另計啦
好在Wendy 嘅傷唔影響日後唱歌 (睇翻今日Fansign嘅feedback)...算係不幸中嘅大幸

下年 sm 應該出新女團啦

諗到𠵱個位真係好撚㷫sbs
真 正正常常上晒3個年末唔PAK就假
依家韓國好似已經周街播Psycho
melon 排緊第一嗰首太硬凈了
記得之前 Bad boy
外國就好多人鐘意 韓國一開始反應都唔係咁熱烈
難得今次個勢咁好
屌sbs真係好撚垃圾
頂 Wannie 唱 Speechless 諗落都想射 肯定上熱搜 屌 真係越諗越㷫sbs...

真心覺得sm本身應該係last一次認真對RV comeback...好在回響大 SM下年應該都唔會太gea 嘅啩...

Btw 我覺得Psycho 有BB 8 9成....rap位有啲怪但 有94line 神carry... 不過應該比BB更啱韓國人
BB R&B 神曲 韓國除咗RV 冇人做到 唔單只歌 人都好重要

sm 都機關算盡㗎啦今次 結果咁樣

真心希望Wannie唔好有咩後遺症
好在Wendy 嘅傷唔影響日後唱歌 (睇翻今日Fansign嘅feedback)...算係不幸中嘅大幸

下年 sm 應該出新女團啦

諗到𠵱個位真係好撚㷫sbs

都唔係應該啦,係好肯定會出
始終都隔咗五年啦...
今年下半年cb三次玩到咁大已經係放養前既信號黎

根本今次就係諗住年尾show三次打歌舞台就收工...
過完年歌都廢事打直接去日巡...
$M都無估計到會咁樣俾SBS一獲繑起...
而家連FS都話唔開...
咁佢地真係提早收工啦...
半年3cb 真係好癲

下年我諗都等埋wendy好翻至cb㗎啦

可能下半年

好矛盾 又想寧願佢抖耐啲recover好d 又想keep住個人氣
係 FS 一場only好似

年尾大show 回響大 簡單直接

屌 sbs 啲人 真係做乜鳩
BB R&B 神曲 韓國除咗RV 冇人做到 唔單只歌 人都好重要

其實唔只 BB...
就算係其他歌俾其他團去 cover...
人聲同首歌個音都係唔夾...
聽落去硬係會覺得怪怪地...
Zimzalabim

咁都5個一位 真係人帶歌...
Speechless + Into the unknown..
我地會等到佢返嚟唱
下年cb起碼要下半年啦…
諗起都心痛

點解要我哋Wannie受𠵱啲傷

一個完美又心善嘅女仔...

Fuck sbs
係 40% VS 32%... 南韓忍口味真係...

最pk都係sbs 唔係嘅話有stage performane應該可以撐到PAK
記得之前 Bad boy
外國就好多人鐘意 韓國一開始反應都唔係咁熱烈
難得今次個勢咁好
屌sbs真係好撚垃圾

最擔心係呢樣 暫時都未知..
希望好人有好報
佢依家咁樂觀應該都有助病情
係最擔心盤骨嘅傷勢...
我寧願佢抖耐啲啦…
咩野比起健康都係假
我仲要聽佢唱好多年歌架
真 聽佢唱歌真係入心
啤啤啲歌係好少有其他團official咁出cover 可能係四代最少
要做到個feel好難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞