[木村係咪終於揀岩劇本] 《Grand Maison 東京》討論區 2 [推到完場]

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
同埋如果真係有續集咁個故事背景應該會向巴黎,咁搞法應該要好大 budget,另外個故事發展會唔會到 linda 個幕後老闆要搞死尾花同 gmt?
獵人老婆係架車度唱鬼滅之刃,呢套動畫真係好紅
果個好似係獵人老母
一被剝星應該有機會執笠
以啊嬸嚟講算靚嫁啦,不過主要都係因為髮型
之前睇佢套閏蜜食堂都無咁順眼
最後新menu 木村好似只係得魚白
唔計金槍魚
木村係鍾意企多過坐
老婆黎㗎ching
其實linda個幕後老闆到底比呢單野搞得幾慘
咬住grand maison tokyo唔放
到依家都覺得第五集揭露尾花一早知係祥平但係原諒咗佢嗰幕真係全劇高潮之一 好滾動
佢個樣大細路
突破盲腸
番外篇一共有幾多集?
熟肉依家出咗9集
第10集暫時得生肉

唔捨得尾花同GMT
但明明頭幾集鋪到好似背後有大陰謀咁
突登有人擺錯位置跣鳩木村一鑊
話明個大使有敏感呢啲野一早收好晒點解祥平仲可以隨手拎到

仲有linda條線好似冇乜著墨就完左
究竟邊個指使佢要封殺木村同祥平
同法國領事單野係咪咁就完左

木村最終都冇拎到3星
3星既金槍料理會係點又冇交代
仲走左去師傅間食堂過餘生
佢明明係唔會咁就罷休既人

希望如果有s2可以講下呢啲
最後用金槍拎埋3星happy end
而家日視有祥平𠴱兩個 friends。

事實鬼滅係日本係紅到發紫
你去有動畫既地方秋葉中野池袋新宿一定有鬼滅既精品賣
佢啲商品一係売切一係食炒
結局好明顯想拍套劇場版戲院上。
睇左11集,linda同尾花都係做到唔似有拍過拖咁
尾花只係因為師傅出門而幫手睇鋪,金槍魚亦只係尾花挑戰自已之前未成功過既料理,而 linda 呢 part 佢有講過自已老闆係名門望族,只係佢寧願辭職唔幫老闆搞 gmt 同祥平都唔想出賣自已對美食尊重。
無錯,一開始法日首腦早餐會,中間講支油嗰度拍到被人偷龍轉鳳神秘換走咗,祥平先係同一位置先會攞錯支油。既然+加查案情節,真係以為會搵出真正主腦出嚟,點知就咁用祥平去交代就算 係有啲奇。
其他就係尾花同linda點樣做過情侶都無交代得好,同尾花流浪法國三年點樣轉變佢嘅個性都無交代
唔會有第2季啦
日本收視咁差
Tbs都應該蝕到驚哂
一般結局播完第二日就會公佈收視,你見佢今次一反常態就知咩料
日劇黎講呢套已經算有水準啦
好耐未睇過咁豪華既日劇

下下都孤獨美食家咁咩
低成本高回本
雖然我都好鐘意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞