[木村係咪終於揀岩劇本] 《Grand Maison 東京》討論區 2 [推到完場]

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
上個po:
https://lihkg.com/thread/1679929/

推到完場
仲有冇人追緊
得返兩集 一星都未拎
好多野都唔知點交代得切
希望唔好爛尾
番外篇真係幾正,新睇左上個post 即刻睇晒
美優好正 最鐘意睇病嬌
其實有無規定話要一星一星咁拎?
定可以一次過拎三星?
番外篇好好睇
又會交代番啲劇情
等緊第8集番外熟肉
我估到最後最多都係拎兩星,之後話成班人繼續努力,之後簡單交代過多兩三年就攞到三星咁樣,唔信一下就比佢攞到三星咁勁
但佢舊果十道菜已經可以打入十大
即係同gaku果二星有同等或者超越嘅實力
最後兩集先有品酒師同祥平加入
再整過新嘅8道菜,實力大增
似乎真係比佢拎三星
唔知之後兩隻丹後仲有冇戲做?定係個老細又再使橫手搞尾花?
幾耐未試過一套日劇可以推爆一個post
呢套劇我介紹親比 friend 或者客個個都睇得好開心,真係好少可,但始終日本𠴱邊個收視唔算特別好。
咁都要有個原因會令到丹後過檔,除非佢老細入左 d 有問題牛肉比食環封鋪。
米芝蓮就冇話要一星星咁上。
古時打仗,導致死傷最多的,除了陣上交鋒,還有一種情況,叫「夜驚」,也叫「營嘯」。

士兵也是人,因為每天在陣上生死相搏,精神極度緊張,半夜睡覺時常會發惡夢,大叫驚醒。而其實每個士兵都也是神經緊張,聽到叫聲,便會以為敵人來犯,拿起武器,像野獸般,在黑夜中瘋狂互相砍殺。一旦蔓延開去,整個軍營也會遭殃,誰也停止不了。

一場夜驚過後,無需敵人動手,往往已死傷過半。

這種現象,在社運圈也常見到。

當A罵B是鬼、B罵C無做嘢、C罵A唔爭氣,互相攻擊就會開始。每一個被攻擊的人,身邊好友都會替他們不值,而代他們出頭,加倍反擊、互相指罵。

一旦蔓延開去,整個陣營也會遭殃,誰也停止不了。

一場夜驚過後,無需敵人動手,往往已死傷過半。
封左都唔會啦
丹後不嬲視尾花為敵人
番外篇好搞笑
我介紹親日劇俾frd都俾人當耳邊風而家費事哂口水自己睇算
呢套傾最新一集使唔使藍字加密少上日劇post 唔熟規矩
重要買票先高兩級
會唔會出第二季
不過最悲哀係丹後已經接受咗呢啲事
無好似鹿肉比賽咁揼心口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞