[新手]第一次去日本 想問八日大概洗費係幾多?

35 回覆
1 Like 2 Dislike
上次去淺草和服一日
1 person 3500yen + 300yen(socks)

宜家唔知有冇加價
左低一萬yen一日 仲未計啲門票
大家啲數差咁遠咁既
當100hkd食一餐 一日都係300 八日就2400
車費預1000夠唔夠?唔去河口湖既話 淨係係市內

加埋都係3400 再加迪士尼和服1000
再加保險wifi蛋300

都係4700
睇黎要plan好啲先得喇
過去高登問班高登仔實有人彈出黎話 5000 yen 可玩八日。
大家啲數差咁遠咁既
當100hkd食一餐 一日都係300 八日就2400
車費預1000夠唔夠?唔去河口湖既話 淨係係市內

加埋都係3400 再加迪士尼和服1000
再加保險wifi蛋300

都係4700
睇黎要plan好啲先得喇

完全唔買野+唔宵夜唔便利店就得
老實果句 機票住宿都可以平
但係食野就真係唔好餐餐便利店快餐店
比多少少錢試下其他野食
東京真係好多好野食 去旅行就ENJOY下
2-3萬
呢個數走唔月山

我日日豪食豪住先係咁上下。。。
樓主要求唔計機票酒店一萬一定有找
間中食餐豪既都仲得
老實果句 機票住宿都可以平
但係食野就真係唔好餐餐便利店快餐店
比多少少錢試下其他野食
東京真係好多好野食 去旅行就ENJOY下

知道
其實係想睇下會用幾多再帶大概既錢去
控制budget控制得好啲
個個叫人食松屋係咩玩法
食一次都夠啦
人地又唔話要窮食
定食你預千零二千yen一餐
拉麵就一千左右

松屋最平,370yen大盛可以一餐
不過唔洗日日食嘅
其實正常車站商店街都有1000yen內嘅野食
再唔係食超市便當都得6點後特價便當好撚抵屌

呢個255yen

低價如吉野家都唔差,呢個好似700yen左右

新鮮即整便當大約都係600左右

中價就呢種,好似連稅1000yen

正常價就呢種,1300yen

貴少少嘅都有,豐後牛steak lunch 2500yen

再貴d嘅我就好少食喇,放題之類夜晚預3000yen左右
個個叫人食松屋係咩玩法
食一次都夠啦
人地又唔話要窮食
定食你預千零二千yen一餐
拉麵就一千左右

松屋最平,370yen大盛可以一餐
不過唔洗日日食嘅
其實正常車站商店街都有1000yen內嘅野食
再唔係食超市便當都得6點後特價便當好撚抵屌

呢個255yen

低價如吉野家都唔差,呢個好似700yen左右

新鮮即整便當大約都係600左右

中價就呢種,好似連稅1000yen

正常價就呢種,1300yen

貴少少嘅都有,豐後牛steak lunch 2500yen

再貴d嘅我就好少食喇,放題之類夜晚預3000yen左右

感謝巴打分享
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞