[GIN] GIN LEE 李幸倪 2020 集中討論POST (6)

1001 回覆
31 Like 6 Dislike
但我覺得幾正
幾有新鮮感

特別係而家個社會黎講 首歌都好有正能量
唔差呀 無限大 幾入腦
loop左幾次 聽完感覺輕鬆
究竟環球可唔可以比首有級數既歌gin
又話係環球一姐

我而家推介比朋友聽既仲係天地一沙鷗
gin外型有實力有 但唔入屋真係硬傷
但環球呢兩年就專出哂d 冷門曲風既歌
搞到點谷都谷唔起
如果呢個時候出多兩三首近雙雙 我說 類型既歌
女金都拎埋啦

fans緊係唔介意gin玩唔同曲風
但事實gin人氣呢兩年跌翻唔少
屌 真係講到口臭
唔好浪費好歌手得唔得啊
新歌真係聽到好尷尬,唔係講笑
環球搵錢就最叻
一隻碟又出normal版
又出deluxe版
又出慶功版
淨係係到消費fans既熱情
派得敢好明顯唔爭女金
下一兩首應該會出k歌掛
環球
睇怕Gin今年都係萬年老二
環球捧女歌手真係垃撚圾
最慘好明顯環球係有心棒gin
一年一大碟
連續三年開個唱 第四年同aga 陳潔儀開
但出d歌真係冇乜邊首真係好聽

可能係環球bad taste啦
好同意你嘅睇法
我有啲擔心環球係唔係想推aga做一姐
我見佢地今日特登安排佢地兩個同日同時間出新歌Mv 好似要顯示兩個地位一樣咁

仲要好明顯aga《mad》個Mv 揼本好多
有晒劇情 啲後製又靚
反而gin lee《敢》係咁跑步 好hea咁
雖然明白aga作曲叻有優勢,但希望環球比多啲資源gin lee谷谷佢啦
環球有無諗過點解決 Gin & AGA 資源分配呢個問題

好似上年咁 Gin 出國語碟, 但 AGA 得三隻歌連碟都無出
今年 AGA 一定碟出啦, Gin 會唔會出先 ?
環球有無足夠資源同時推佢地兩個先
新歌係咪奧運歌
我又覺得冇乜野
前年谷過Gin入紅館
呢一兩年擺番啲資源俾Aga又唔過分既

其實環球係咪收緊皮

大部份歌手都係上幾代/半退休, 新人又無咩聲氣
itunes 已買
雖然近排聽aga 多,gin快d 出返d 大路hit 歌啦
敢 幾好聽
但真係好似保險廣告歌feel
仲要MV有幕影住FWD個logo
Sponsor既野

盡情飛 跌撞無懼陣痛
然後證實這刻這麼勇
呢啲野我都識得寫啦
呃稿費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞