宅男俱樂部Anson及波波利用811爆眼少女事件籌款後,善款去向不明!懷疑已經私吞!

823 回覆
1414 Like 15 Dislike
涉及人物:
(Youtube Channel 宅男俱樂部) - 波波、Anson

如果唔了解以上2個人既背景請睇以下2個post,簡單黎講就係騙子同偽君子:
(youtube界始祖宅男俱樂部都因財失義解散埋)
Post 1: https://lihkg.com/thread/1781906/page/1
Post 2: https://lihkg.com/thread/1785042/page/1

懷疑食人血饅頭及私吞捐款事件懶人包:

11/8: 發生爆眼少女事件

16/8: 波波於宅男俱樂部片段表示關注爆眼事件,同時表示自己近日係尖沙咀開左間波波先生夾公仔店,叫大家多多支持及表明會將收入捐出協助手足。

23/8: Anson於ig上post上一張Eye4hk既相片,同波波段片作出呼應。

(因為Anson當時未比人篤爆係偽君子及張相仲有形像較正面既薑寧樂及Ernest加持,相信會有大量Fans嚮應而去幫襯波波夾公仔店及作出私人捐款。)

(Anson於ig及宅男channel多次表示響應活動不接廣告及好傷心,但同一時間係佢既個人Youtube channel居然有大量廣告出現,雖然明白大家都要搵食,但會唔會極端到咁....口裡說不,Channel是誠實的!)

16/8 - 13/12: Anson同波波完全無交代過捐款事宜,而Anson仲宣佈宅男俱樂部已經收皮,收皮還收皮.......咁D捐款呢??

13/12: 由於睇唔過眼Anson同波波逼走Ken同近日食人血饅頭,我開左個Post踢爆佢地既惡行。

14/12: Anson作出第1次回應,同波波完美割蓆!!!!(依然未回應捐款捐左去邊)
事件曝光及Anson回應後,波波即時Del晒ig既記錄,只留返2個post係ig。

15/12: Anson作出第2次回應,唔知係咪比波波屌完,突然來個360愛的抱抱,表揚波波為左宅男盡心盡力。 (但依然未回應捐款捐左去邊)

總結:
Anson 同 波波一定要交代所有捐款去向,極度懷疑已經私吞左!
呢個要推
推埋
私怨唔理唔緊要
借手足呃錢一定要佢交代
咁撚仆街
又有格鬥大賽睇
睇還睇,大家留意返正經野
今場運動上過那怕一次戰場先信得過

伍公子
大j近日開始多人狙擊, 冇跟開唔評論
係我眼中關鍵係捐款
LM
呢個要推
仲唔係拎咗去日本叫雞
係咪準備出神獸?
有心幫人既話,根本係自己會捐,或者叫人直接捐,而唔係叫人幫襯自己然後話會捐,由民主女神像,到音響基金,再到患癌老闆娘,多到數唔晒
Push
幫襯就幫襯,捐錢就捐錢,乜撚野叫幫襯等你捐錢,十足十D大公司叫人捐錢比你扣稅
其中一個Youtuber苦主細B係Anson 既回應入面留言比佢地呃左4萬蚊..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞