GTA online香港玩家被支那針對

616 回覆
2382 Like 65 Dislike
組隊打柒小粉紅
咁我玩ps4

已進入養老階段
遊戲同現實有可比性?
PS4 有冇tg grp & 公會?
Psn 係咩
好耐之前成日同班friend走去撩交打,但係差唔多每一次嘅下場都係班支那狗打唔過就開外掛殺到我哋冇癮走場
今晚有冇絲打玩
呢排先同幾個friend周圍殺大陸仔
好似好少見香港人
推上reddit 又助攻
多謝大陸狗
教你如何反制軌道炮

必備:
1. 設施 (末日搶劫)
2. 復仇者
3. 記得設施大概係咩位 (最受歡迎:水壩、沙漠機場、軍事基地河對面)

強烈建議:
1. 留個開住嘅末日搶劫,接任可以直接瞬移入設施
(請緊記:末日搶劫接任一定要你係VIP/CEO/MC大佬,而且係果一個場入面做咗一段時間先會彈出嚟,建議入場就開定VIP/CEO/MC)

關鍵:
- 係機動作戰中心、復仇者或者驚駭位元尾艙入面俾軌道炮炸中係唔會死 (你架嘢會爆,然後你會spawn番出街),而且炸果個係冇得回水,亦都要硬食48分鐘cooldown
(坊間大部份反制軌道炮方式都係當打唔中,75萬自動lock版軌道炮係會回水+重設cooldown,除咗拖時間根本冇用)

流程:
1. 殺人嘅時候,留意俾你殺嘅人 (或者佢啲friend) 會唔會打打下走 (或者靠任務瞬移) 入設施 (注意:開雷達匿蹤亦都有機會係走佬入設施),因為打打下無啦啦入設施多數係想開軌道炮炸人,睇住敵人而設施亦都係你唯一嘅預警方式

2. 自己以安全手段番設施 (最簡單係上述嘅接任瞬移),同時如果有自己人嘅話記得提佢哋開被動/搵位避/用同一招

3. 係設施入面上復仇者 (唔好飛出去住)

4. Call萊斯特,開1分鐘雷達匿蹤 (CEO 3分鐘版都得,但係貴兼浪費時間),然後即刻飛出去 (萊斯特/CEO雷達匿蹤期間,75萬軌道炮係鎖定唔到你)

5. 有限時間內有咁高飛咁高,留番15秒左右轉VTOL模式,開自動駕駛,然後入尾艙

(6. 有自己友嘅話,可以考慮用互動選單邀埋佢哋上機,但最好係教埋佢地自己用呢招)

7. 坐上炮座 (廢事無聊人走過嚟用常規方法打爆你部機) 等對手開炮

8. 爆完落番地,如果仲有其他敵人係設施嘅話,再loop過

9. 開晒炮之後,恥笑下對手晒錢晒時間仲要一個人都殺唔到,之後又有48分鐘 (由第一個開炮開始起計) 可以正常PvP

註:冇設施/復仇者可以用機動作戰中心或者驚駭位元取代,但係冇咁方便
睇住敵人設施亦都係你唯一嘅預警方式

... 慣咗手勢不推文,推番先
玩個Game都驚
咩係亡徒?
冇錢 點玩 有冇巴打識刷錢
仲要gtao 啲loading screen 長到pk
屌你老母玩GTA都要食花生?
無撚野呀
琴日換咗黑色衫黃頭盔班支仔已經吹雞叫曬10幾個外掛支仔黎圍我,打到連鬼佬都睇唔過眼幫手屌班支仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞