[BL] 212回召集腐男腐女 WE WISH黑警死全家~~

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
有冇人半夜吹水
吹啲咩
唔知
武漢疫情?
覺得支那將來點
利申先 我唔係咩高學歷人士,做唔倒咩深入討論

支那 我只能夠講冇一個朝代可以一世唔滅亡
我對英國好撚失望 雖然冇期望,但佢墜落到要奶共 真係好肉酸⋯
感覺個遊戲玩法轉咗
今鋪武漢疫情咁搞法 春運開唔到工 廠定出唔到貨 全世界經濟肯定會衰退
破產之後就係失業 支那玩法唔能夠再靠廉價勞動力同低級加工賺美金
咁鎖國似乎係一定?
英國喺海中心 從來閂埋度門就可以...
無恥嘢不嬲做唔少 依家lip service咪算小事...
脫歐之後外交政策會更向美國睇齊 呢樣應該唔會有意外
武漢肺炎反而可能幫中共續命
https://lih.kg/1850634

依個post可以睇下
中國而家係廠停工?
咁3m話24小時生產係邊度
中國鎖國?但佢同美國簽左貿易協議 (定冇關係?
好多野佢啲國民都要去海外賣

頭先睇杜生節目(未得閒睇完)
沈旭暉形容香港係比大陸檯面洗錢
澳門就檯底洗錢
覺得支那將來點
感覺個遊戲玩法轉咗
今鋪武漢疫情咁搞法 春運開唔到工 廠跟住出唔到貨 全世界經濟肯定會衰退
破產之後就係失業 支那玩法唔能夠再靠廉價勞動力同低級加工賺美金
咁鎖國似乎係一定?
中國而家係廠停工?
咁3m話24小時生產係邊度
中國鎖國?但佢同美國簽左貿易協議 (定冇關係?
好多野佢啲國民都要去海外賣

頭先睇杜生節目(未得閒睇完)
沈旭暉形容香港係比大陸檯面洗錢
澳門就檯底洗錢

洗錢呢樣就不嬲
old news
係人都知香港本地銀行日日千億計上落係做乜事

deal入面支那係買嘢多 賣嘢少
過年農民工返鄉下放假 過完返返入城開工
依家疫情睇怕無咁易返貨
最多咪中國廠做唔到野 其實廠一定冇事 正常運作
中國咪都係部分廠有問題
如果知病去到全世界大規模爆發先會影響到大圍經濟 我覺得
我好怕睇呢啲, 因為我已經好悲觀
係咪因為世界始終係睇錢做事, 大家狼狽為奸, 唔會有人為左人權而真係懲罰中共?
我連中共點解會去到好似好有錢都唔明白

但其實有好多貨都唔係來自中國 / 可以唔係來自中國都做倒呢個價
淨係食材我自己屋企80%都唔係中國野, 連肉都食本地
中國廠開工好影響世界經濟
不過就算唔影響世界經濟 齋論中國國內
依家物資咁短缺法
會唔會係配給制鎖國集權嘅先聲?
明明好大機會
中國唔使人懲罰 傻豬
中國只會靠上帝能夠懲罰 香港已經好慶幸 有咁多藍絲居然唔使同大陸同胞死埋一份
中共靠食住發達國家外判工序出去呢條水發達 令國內人民唔使食榖種 end of story

所以咪話呢啲工序遲早會隨住薪酬同房地產成本上升同一孩政策下急速人口老化走晒去越南同印尼甚至印度
而貿易戰美國產業回流同疫情所致嘅工業停頓都會加速呢種趨勢
人始終係罪人 人建立嘅國家都係
只有上帝嘅公義先係永恒
罪人能夠跟隨改過就有福升天堂 冥頑不靈就落地獄
呢個正正係人類文明早期幾萬年一直敬畏神嘅原因
因爲國家民族驟起驟落發生匪疑所思嘅嘢實在太多了

利申唔信人格化嘅神
以前好多巫師酋長應該有好多好多呢啲故事
咩十萬里外有個大部落唔敬畏神明會天火焚城呢啲
好想知多啲
文明本身就係一朵花 好脆弱
點樣能夠保存一直係以萬年計嘅大課題
有時我會諗會唔會呢度就係地獄
咁我地唔需要神?
一念天堂一念地獄
你覺得依度係地獄 地獄就會立刻出現眼前
因為地獄幾恐怖都係現世嘅反映 無比詳細而真實
反而天堂無人講得清係點樣
不過無論天堂定地獄生命本身都嚮往
(一)生存or食,有限嘅生命
(二)接續or性,無限嘅生命
神嘅作用係指引你得到(一)嘅幸福同(二)嘅救贖
無人唔想生前幸福美滿而死後能夠將事業知識存落去
呢個係生命嘅本能

神有冇其實唔重要
我一直認爲耶撚嘅神 搵唔到就係最好嘅神
搵到就無意思了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞