有無人有處理脂漏性皮膚炎的經驗?

121 回覆
1 Like 0 Dislike
主要想問下有無推薦的醫生,中西藥話者其他應付方法
有無圖
冇時間啦25號截止,極度要人幫手!
https://lih.kg/1782422
同你係google搵到的差唔多,都係鼻翼兩邊同眉頭紅腫同甩皮,嚴重個時d皮甩到塊面好似要碎出黎咁
試過
又乾又痕到仆街
朋友介紹用呢隻
https://www.urcosme.com/products/75204
唔知係咪轉左packing.入面係黃色膏狀
咁呢d要睇皮膚科喎
5年脂溫性皮炎
頭 head and shoulder 唔痕了
臉部 Senclair cream 極有用
好番8成

生活規律 戒口只飲水 你明的
sebclair cream
免疫力出現問題就會咁,似濕疹

以前只在冬天出現,嚴重時眼下2邊面有鄰片咁,青黃色,

要揸類固醇
食維b同Kroger herb candida抗念珠菌

日日洗頭

五年患者 而家同正常人冇咩分別 不過仲有其他病
早兩星期睇左皮膚科醫生 之前返工冇理到佢 個頭痕到痴線痕左幾個月 會有啲黃色嘅類似白頭嘅嘢喺個頭甩出嚟 個鼻頭甩皮甩到又紅又腫 最緊要係本身個頭啲頭髮好撚濃密但而家起碼甩左3成
信我
head and shoulder洗頭水日日洗頭
sebclair cream 早晚一次 極有用
抗念珠菌candida膠囊
維b
只飲水
戒口
早訓
唔好緊張 唔好打d會令你緊張既遊戲
做運動

信5年患者 我都想第一年就有人同我講咁醫
5年前淨係鼻翼附近 宜家頭皮 耳背 面 都有🙃仲要好快復發
sebclair cream邊度有得買
你用左覺得點? 會唔會一停就爆得更嚴重?
睇都無所謂,最怕西醫剩係開類故醇
都2/3年前,細節唔太記得,但冇返發
穩陣啲睇埋醫生
其實我平時生活都好靚律,無咩食熱氣熱毒野
黃色個d就係油脂?

想儘量避免類固醇
我有日日洗頭,同唔係頭出事,都係鼻翼同眉頭
即係醫生的藥完全無用?
同問,周圍藥房都好似無
有無邊個皮膚科醫生介紹下
食完藥用咗佢啲藥膏同洗頭水叫做頭痕冇咁嚴重 同個鼻頭好返 但間唔中都係會痕 啲頭髮都好似仲係甩緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞