[可以去美領做野啦]美國領事館公開招聘政治分析員 年薪高達 70 萬

211 回覆
400 Like 1 Dislike
點計到3萬幾
450k/12
sor 睇唔到最低人工
佢major 英文
博士係民族學
好似唔得
國師: 美帝在重洋尋代理,為叫中產離地幹
念眾生我出山救港
絲打係中大政政學生?
你收到風?
香港根本無呢啲既發揮空間
正常都會轉
冷暖氣軍師s
而家讀緊,等多幾年先
根本係特工位!!!
都係
中大政政系得唔夠10%做左政府工
請邊個都好,一定要識睇連登的民意
但係佢哋唔驚請到中共派落嚟啲間諜咩, 符合招聘條件嘅人本身已經唔多, 讀呢啲學位嘅唔少都係大陸人, 仲要唔可以忘記年紀越大係"藍"嘅機會就越高, 但願佢真係請到一個"真•香港人"喇🙏
唔夠料,得做花王嘅level
----------
花園園丁

美國領事館 More jobs from this company
Job Description
最少一年園藝經驗
負責栽種及照顧不同類型的植物及花朵及懂基本排水系統知識
能執行辛勞工作及有技巧地處理人際關係
小學程度
必須操良好廣東話及略懂英語
工作時間:星期一至五,上午8時半至下午5時半,每週工作五天,固定上班時間,無需輪班,超時或加班補水,更可享有年終雙糧、有薪年假13天起、另香港及美國假期約20天、醫療福利、人壽、公積金等。

應徵者請將英文履歷表及薪金要求於截止日期二零一九年十二月二十號前,按Apply Now或傳真至2147-9490,美國領事館,人力資源部收。

美國駐港總領事館是提供平等就業機會的雇主,鼓勵合資格女性及少數族裔人士應徵。

Job level Entry
Work exp Minimum 1 Year
Education Below F.5
Industry Government / Civil Services / Public Sector / Public Utilities
一定會政治審查,中國人過美國讀書都要check幾年social media
反而比較擔心專業共諜
好似係有意針對幾間大學嘅幾個系
因為出最多社運同政治人士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞