iPhone 11 / 11 pro / max 芒貼/保護套 8

1001 回覆
6 Like 21 Dislike
無錯 藍寶石係好耐磨 好硬 如果部iPhone跌落地 可能會救到個screen一命

但唔好忘記 screen protector有一層Oleophobic coating

層coating用耐咗 磨擦得多就會無 張貼就幾乎變垃圾

所以藍寶石貼都係有壽命 仲要好貴

我就寧願買普通康寧玻璃2.5D 或 3D 加隻保護能力強嘅case 已經完全夠晒用
我之用用過apple 皮
相比之下nomad厚身d 但保護性好啲
不過唔係全皮
但真係厚apple小小
以前用apple 皮成日要就住就㒟放電話
依家用nomad一嘢拍落張枱就得
如果呢兩隻,moshi 一定好過 AJ 先,又薄又防滑
多手汗係咪用咩貼都冇得救
成日冇反應,用緊廢貼唔知關唔關事
知唔知邊度會幫人痴mon貼
啱啱問過兩間都話唔肯痴,上網買完冇人痴咪仆街
要人幫手痴就直接出去買啦

平貼就自己求鳩其痴啦 貼衰左咪黎多張
高價貼例如IMOS果啲
自己買其實冇點平過 出去搞好過
因為街真係冇嗰隻款鏡頭貼買, 咪上網買囉, 加埋個保護套又平啲
自己貼真係唔識, 幾舊水張痴得衰真係揼春架
我痴果張唔知點解個coating好似冇咁濟 但我番廚房
其實張貼真係好油 但自己都慣左不停抹個mon
我又覺得冇咩所謂
其實貴唔貴同值唔值就見人見智
我就覺得性價比就還好 起碼用落真係唔花 痴左成兩個月
同銀仔鎖匙咩都好一齊放 無敵咁濟
8plus果陣用過AJ 淨係看得好緊,除套好易刮花部機,用左兩星期就無用
淘寶迪mon貼好唔好用?
但我唔用殼岩岩跌爆左8plus個底玻璃
咁算啦 淘塊mon貼返黎之後裸跑算
用拼音
打錯字咋,想打d但唔小心轉左併音,返工要打簡體所以裝左併音輸入法練
唔該 岩岩先開始留意
想問spigen點
殼我買過Quartz Hybrid,好厚好重
硬背本身係幾靚,但唔防油同指紋勁核突
用左幾日就掉埋一邊

貼就買左呢隻,勁撚難貼,四角d氣泡摔左好耐先摔得走
福仁廿蚊個d都唔會咁,但手感防油唔錯
我就厭條黑邊太粗,用左一個星期又俾我滅左
有無巴打知 aj hybird 同本身 aj有乜分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞