[光復香港 時代革命] 2019東亞足球錦標賽決賽週 香港隊即場討論

5001 回覆
121 Like 7 Dislike
準備轉機
吳文希,鄭子森大機會出
對強國先最緊要,對日本輸咪輸囉

為咗睇香港波搭紅眼機仲要唔係直航,你地真係好癲
【仲川拍小川攻香港 誓破奧運前鋒入球荒】

12月14日(六) 18:30 香港開電視/有線1/3/602/662/フジテレビ台直播

日本男女足今日都會出戰東亞盃賽事,日本女足將會喺下晝14:55分迎戰中國女足,而男足今晚就會接受香港隊挑戰,兩場波都喺香港同日本有免費電視台直播,周末有波睇點都要支持啦﹗

香港隊係咩狀況,以及仲川輝人點睇香港隊,相信大家可以喺各大香港媒體吸收資訊,所以本站都唔浪費大家時間執人哋口水尾,嚟緊只會講其他同日本隊相關嘅嘢。由於今次要喺8日內踢3場比賽,因此今場日本隊將會喺陣容上大輪換,上場有入波嘅鈴木武藏同三浦弦太,以及送上助攻嘅森島司同井手口陽介,上場畀中國隊球員踢傷頭嘅橋岡大樹等等都應該先放喺後備席,反而係上場冇上陣嘅仲川輝人預計將會復出,到時大家可以睇吓呢名應屆J League MVP披上日本隊戰衣後,喺冇馬高斯祖利亞同艾歷利馬協助下可以維持有幾多成功力。

而協助仲川輝人進攻嘅預計會係兩名奧運適齡前鋒小川航基同上田綺世,小川航基今季下半季外借去水戶蜀葵表現逐漸見返喺2017年世青盃重創前嘅殺手級水準,本站認為佢比上田綺世更有威脅,只係森保一監督比較鍾意上田,所以小川需要把握機會表現自己,尤其係自美洲盃後8場有奧運適齡球員參與嘅比賽,適齡前鋒完全冇入過波,所以適齡前鋒們必須爭氣,如果對實力明顯較遜嘅香港隊都入唔到波,恐怕喺森保一心目中要扣唔少分。

至於陣中唯一嘅大學球員田中駿汰,今晚亦好大機會獲得首頂喼帽,呢名出身於大阪飛腳青年軍嘅防守球員將會同古賀太陽及渡邊剛呢兩名需要爭取入選奧運大軍嘅守將抵擋以夏志明同基奧雲尼為首嘅香港隊鋒線,大家亦可以率先睇吓呢名下季將會加盟北海道札幌岡薩多嘅日本隊跳級提拔有幾多本事。而防中位置今場將會起用大島僚太同田中碧呢對川崎前鋒組合,大島雖然本站一直覺得唔太夠班踢國家隊,但係畢竟佢同田中都係川崎首選防中組合,所以有佢哋帶住日本隊踢,如果唔太輕敵的話,應該可以將香港手到拿來。

日本隊預計陣容(3-4-2-1):
23.大迫敬介(GK);
15.渡邊剛(RCB)、3.田中駿汰(CB)、21.古賀太陽(LCB);
16.相馬勇紀(RM)、6.大島僚太(DM)、17.田中碧(DM)、2.菅大輝(LM);
10.仲川輝人(AM)、11.田川亨介(AM);
20.小川航基(FW)

後備:1.中村航輔(GK)、12.小島亨介(GK);4.畠中槙之輔(DF)、5.三浦弦太(DF)、7.遠藤溪太(MF)、8.井手口陽介(MF)、9.鈴木武藏(FW)、13.上田綺世(FW)、14.森島司(MF)、18.橋本拳人(MF)、19.佐佐木翔(DF)、22.橋岡大樹(MF)

#日本代表 #E1選手権 #SAMURAIBLUE #EAFFE1Championship

圖片:スポニチ
今晚give me 200 ok?
小菜一碟
佢都唔係企最前
都唔知你up 乜9
Vs Japan
留力陣:

唐文 燁 細佬 凱
少爺 Roberto 智
龍仔 妹祖 旦

Vs China
博䀆陣

傑仔 Helio 細佬 羅梓
樂仔 大哥 Roberto
均 James Gio

呢個排陣係參考到11日4戰體能部署上嘅建議
出埋孫銘啦
出埋謝德謙啦
Let’s see
Agree 牙謙值得正選
後備出
對上一場唔用中國輝既A級賽係幾時
17友誼賽作客約旦用牙鵬?
記者:韋世豪基本上無緣與韓國隊的比賽

據記者唐藝榕的消息,韋世豪早上拍片顯示大腿後側有拉傷出現 ,基本上無緣與韓國隊的比賽。

唐藝榕表示:“韋世豪早上拍片顯示大腿後側有拉傷出現 ,基本上無緣與韓國隊的比賽,不過拉傷的面積並不大,最近幾天留在隊裏治療,爭取趕上下一場比賽。”

12月15日18:30,東亞杯第二場比賽,中國隊將面對韓國隊。
白咖哩第2場fdly作客印尼出咗半個鐘膠鵬算唔算

正選唔出輝既話
17年8月作客坡狗個場計唔計A級賽
計就個場出膠鵬
入親港隊都要做輝後備
佢既能力值得為香港正選

利申 謙fans
直接斷腳啦好嗎
佢暫時成個賽事最令人印象深刻
係食咗餐韓燒
好想同樓主係釜山食韓燒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞