今日又開始玩返抹黑612

446 回覆
579 Like 61 Dislike
新民主同盟有幫612同星火代籌
不過得一個街站好易miss
睇過佢條數就知
佢用左果3000萬入面好多係醫療 心理治療 呢啲
唔單單係打官司
因為佢係人道支援基金

佢就係因為個基金要係咁多個位都要比錢
所以先要睇實啲
亂洗一星期都可以無哂
我都想滿足到每個手足需要
最好612可以支援哂全部人巿價
但真係唔夠錢
如果支援左佢一個 令到幫少左手足 咁係咪當嗰d condom?
唔好再抹黑612
身邊好多朋友都比狗咬走咗
比狗收曬電話做證物
佢地嘅律師同買電話啲錢都係612幫手搵同批嘅
我有朋友比速龍打到好傷 612批咗2萬幾比佢
所以唔該唔好再屌612
有 但612個日係講緊所有街站籌完錢都放入612先有咁好效果
長遠黎計一定要香港人主動月供先做到夠錢
但你話有幾多香港人會主動咁做...
所以咪話解決方法就係吹大雞泵爆612
買電話都批仲屌佢成日唔幫手足
睇實還睇實
上次廿萬音響器材又批
明明用嚟法律支援

位手足講咗個律師跟咗佢單案幾個月
又唔批
一味話咩開壞先例又乘

唔係你俾人告緊係口爽架
你依啲假設性問題
明明筆錢就係法律支援

我假設聽日有人捐一百億啊
音響果單好似解左好多次
我都答左啦上少少
支援左佢 之後嗰d呢?
真係想全部支援到唔該泵爆d基金
Push
再者可唔可以畀義士選擇要安家費定打官司
或者按比例拎資助等

如果612主力打官司 其實真係燒錢
有冇諗過用部份錢做其他野更有意義嘅野?
之後嗰d case唔係假設性問題
已經有900個被檢控
比左一個巿價
其他每人分少幾多?
如果有10萬人月供1000 一個月都有1億
但有無10萬人肯咁做先
利申:做緊
擺明插9你612垃圾,呢家個個搵星火都唔搵你啦,仲貨金,當人傻,賣你嘅音響啦,7頭
push
其實呢次真係非常反映到香港司法制度既嚴重問題
一個普通人可以因為俾警狗濫捕 (相信唔少人都係)要打甩果條彈性到仆街既罪
用幾百個請律師 未判先還押幾個月 甚至半年

警狗亂拉
律政司亂告 包庇
無任何後果

香港政府真係好撚野
如果有幸真係光復到 一定要改善呢個同埋法律面前 窮人含撚既問題
問題係128都少吹雞籌旗
其實唔夠再捐個思維都幾on9,
一個基金 睇住舊錢幾大 目標要幫幾多人,再量入為出好撚正常喎。
除非有穩定定期捐款,到時爆咗數邊撚個敢保證包底呀。
過千人要支援要好多錢係已知事實
唔係假設
我聽佢地講番
612批出嚟買電話嘅錢 最少嗰個都有6000
6000仲要淨係買電話炸喎 仲未計啲生活費
如果唔係有人搞分化
我完全諗唔到612比人屌到咁勁嘅原因
安家費應該要另外籌?
612可唔可以出安家費?
唔係得612幫架
仲有星火 民陣
加上有啲負擔得起
仲有不斷有人捐緊錢架
問題源頭就喺哩度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞