今日又開始玩返抹黑612

446 回覆
579 Like 61 Dislike
明報篇報導個d小姐係申請到法援
但因為個律師團隊爆左法援quota
所以如果要法援 就要轉另一個未爆quota嘅律師團隊
佢係要求612出錢比佢用巿價請返嗰個律師團隊
612唔批因為佢申請到法援
612冇可能夠錢比所有同類情況嘅case用巿價請
其實最簡單嘅解決方法就係大家用錢泵爆612
但講緊最少都十億八億

我好似有d1999
申請到法援但唔用法援 要612比巿價
如果批 到底嗰六千萬幫到幾多個手足?

用市價幾十個case就用哂錢啦
法援嘅律師名單嘅律師係自己填表申請入list嘅 唔淨係得廢律師
其實擺明係明報個報導手法好有問題
好殘酷
但真係唔夠錢俾事主用市價請個團隊

唔好再講咩用晒再捐,香港人好有錢
事實條數好快燒晒
真係驚手足冇好律師嘅就泵到612夠錢比哂全世界手足巿價請律師
又唔知律師費有幾貴又屌人唔批以為人地好多錢
又唔睇下幾多手足被檢控
咁多單政治檢控
根本法庭個系統本來就唔係用嚟解決政治問題
港共亂用實爆架
告唔入用納稅人錢埋單比著你係狗都亂告左先啦
一單暴動至少一球
唔係守財嘅問題
係根本啲錢好快就消化晒
成6千人
最有問題係批評嗰班人
有冇了解個成個system同背景先
唔好再幻想嗰少少錢應付到警犬嘅濫告先得架
其實除翻開每人得30,000啊
真係告果d 暫時2000人以內,有4000人係鳩拉,冇過堂
出問題嘅係想用司法制度解決政治問題嘅政府
無論司法是咪真正獨立
亂用司法制度本身就係解決唔到嘅問題
印象中落叉廚嘅得9xx
係五千幾9拉未有證據
刑事冇追溯期
其實係有班分化私怨撚,一見可以咬泛民左膠,就完全唔埋事實去玩抺黑分化寧願手足無基金支援都要泛民死己經有手足出埋真名講埋612有幫手都唔信

上次班熱狗寧願信葉劉去抺黑泛民,都唔信同泛民見面既美國議員
成日見班人話612攬住啲錢唔放就好想笑佢地到底了唔了解銀行户口使用規管同法律界嘅收費制度
得罪講句
行外人唔做下功課根本就唔會了解個制度
我睇完一大輪都係得d皮毛
問d律師大概要幾錢佢地都唔會答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞