讀緊medic 嘅麻煩入一入嚟

73 回覆
2 Like 5 Dislike
另一間
港大interview 啲教授好寸?
係咪會係咁窒住你?
香港幾年後個醫療發展成點都唔知
留名
利申non jupas下星期in
加油呀
non ju 係咪都係mmi?
記得好似幾年前得jupas 係mmi
巴打香港degree holder?讀咩?
Non ju好似上年定前年開始MMI
聽講MMI要求有啲英文9up力 呢方面我差啲
Yes
CU biochem first hon + mphil 內科
而家做緊野
second chance? 幾時收到interview通知㗎 ps 加油
尋日收工收到email
Btw thanks
我上年都有報 但兩大都無俾interview我
我果時都懷疑自己係咪成績唔夠(因為我dse好撚廢) 好彩今年有得in
介唔介意問你dse 幾多分?有冇推薦信?有冇攞過任何獎? personal statement 點寫?
Ranka 巴
interview 加油
Dse 33535*5*5*
有兩封推薦信,搵大學教授寫
中學無獎 大學拎過一個基因工程比賽既獎 研究生果時拎過一個conference既best presentation award
無任何課外活動 無做過義工
PS 寫自己點解想從科研轉去讀醫、如果做到醫生有咩目標 同 點解要揀MBBS 大約寫左6-700字左右(佢max 1000)
咁都有利子相認
Btw
我想問下你報嗰時upload document,例如HKID嗰啲有無去做official copy 定係就咁scan上去㗎
手機影再轉pdf 所有doc都係咁
無攞去咩民政事務處宣誓right?因為有個friend報其他programme話要official copy,我嚇咗嚇
未聽過要咁報
你諗住出年報?
good luck
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞