[年經] 一人幾個值得推薦嘅Android Apps (Root / Non-Root) (2)

100 回覆
18 Like 4 Dislike
thanox有咩用
quick pic 係支那 app
我仲等緊一個好過佢嘅app, 已經試咗好多過
用我講果個pikture or son原廠 出果個
純紅底
pikture 有冇得保持返張相個比例, 而唔好將張圖crop做正方型?

原廠即係邊個?
同埋pikture 個動畫好唔掂
快圖個返回動畫係會跟返張相原本個位, pikture 無論點都淨係識返去中間

xda有quick pic mod
我冇用開呢類app
唔想俾人睇到某啲相簿可以將folder名前面加粒.
唔係,因為我係只想響個 folder 入面選幾張相比人睇,而唔係成個 folder 比人睇晒。

如果只係 block 一部份 folder 當然比較易搞。
Anyway,唔該你先!
Simple Gallery咩都齊啦

係都要用埋晒啲spyware
下載完唔係好識用 巴打可唔可以講解下
Adguard防廣告幾好 連eprice d廣告都擋到 之前用Adaway都擋唔到
會唔會有再勁d既ads blockers推介
其實係類似 greenify 既系統管理apps,可以防止d apps自已著推push 。但佢多左d權限隱私功能。

有d apps 唔比讀寫權限會唔比開,咁你可以權限照比但係呢d封左佢,咁佢就讀唔到手機既資料。
岩岩試左佢個隱私功能 搞到Poweramp讀唔到個unlocker定點 以為我無買唔到 唔比我用
熄左都用唔到 好在reboot左就用得返 唔敢再用呢個功能
lm
EAS : easy app switcher
佢私隱果PT 左上角有個SETTING,有個選項可以被APP 去讀部機裝左咩APPS。

Default 係唔比APPS 去讀已裝Apps
大家好,我見上面有人好似緊Xposed,我就諗一問疑問想知大家意見,現今Android7之後,你哋會揀xposed定係magisk? magisk可以隱藏devices嘅root,但我認知xposed就唔得。咁用得xposed算唔算放棄Google pay呢類交易功能呢?
Y not both?

既然未必係呢方面有問題,咁係xda我大概睇到點解建議用magisk主張多過xposed ? xposed係Android 7打後有大缺點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞