美籍銀行家被控襲警提堂 曾質問持棍休班警 Are you popo? 獲回應「no」

556 回覆
1029 Like 14 Dislike
做得呢個位住半山洗驚你案底
案底根本係用黎對付窮人
肯定係幾百萬美金ibanker, 唔係點住到半山
真係解警察
字典都有收錄
十皮一個月邊夠住半山
但仲搭黨鐵唔揸車
真係 iOS 打 popo都有狗emoji岀左黎
More a Lawyer than a banker
諗返起.... 何已完:港女鐘意食洋腸
其實係個偽命題

根本所有人都鐘意敢作敢言既人, 前線勇武受歡迎絕對有原因

希望香港人今次可以擺脫犬儒性格
企前少少
有$請到勁律師實打得nut, 人地已經問左隻狗係咪警犬答人: NO
喂你唔識英文就進修下啦, 低等魏晉狗
住半山 好有可能係公司物業 比高層外國人住
香港地泊車難呀冇咩事唔會揸出市區
向香港玩爛左咪頂多返美國囉
乜事都無
你入鳩佢罪就真係宣戰
當然我地一定要支援佢
休班警有權拾法?
仲要第一句唔忍係警,又唔show pass,合理懷疑係暴徒隨機行兇好正常,好市民出手阻止
冇可能告得入
係唔知佢係咪黑警既情況下,制服打人既人
又畀子彈美帝
真係問左佢答no 先出手
唔夠打就告人
無膽就無膽啦

仲咁大聲
留佢案底果啲落哂制裁
佢就繼續住半山
睇下邊個傷啲
原文係popo定police先
屌 我以為香港作出嚟
Orgin: California late 80's

police officers that patrols certain beaches on bikes wore a vest that said PO in huge blockletters on each of their chest. which means Police Officer. they usually ride around in group of two's.

when you see them coming by. you see the word "PO" "PO" when they stand next to each other.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞