聖誕前分手取暖

85 回覆
15 Like 6 Dislike
我知我要嘅係復原嘅時間..
thx bro
希望我可以!
同路人
連證有愛 我愛你地
有時最痛苦嘅就係兩個人, 互相愛嘅程度唔一樣 ,有一個人愛八分,有一個人只係愛三分 ,咁樣就唔健康,遲早玩完, 只係過程當中你又唔捨得放手。

你事事會諗起佢,佢就間唔中先諗起你 ,當你同佢講你需要多啲關心, 開始忍唔住 一啲情緒, 覺得佢對你唔公平,佢反而會覺得你脾氣唔好。
衰啲都要講句
longd 預左啦
幸福嘅感情係 講求勢均力敵, 大家付出嘅嘢差唔多,大家嘅需求感都差唔多 ,咁就最好 ,如果有一方特別成熟 ,其實唔太需要你 ,咁樣你就要做好心理準備。
我都分左手4年
一直堅持中
最痛苦係係未來嘅計劃入邊有佢 但係佢嘅計劃一早將我del走
都有成功嘅例子 可惜唔係我
如果佢成熟啲識諗啲就好
巴打你唔開心又好嬲又好都係應該嘅, 但係唔開心完要知道,有時人哋唔要自己 ,唔係自己嘅問題。
好多嘢真係緣份, 識啲人傻下傻下咁樣生活冇乜煩惱, 有時 經驗比人豐富 往往係因為 跌過痛過撞過痛苦過都畀人哋多。

唔好執著呢句話,細路仔已經開始聽 ,但係真係個人成熟咗,先知道呢樣嘢真係要學習, 如果唔係成世人會有好多嘢唔開心。

我有一個前度同我講感情嘅嘢有時唔使太認真, 嗰期我理解唔到佢, 後來經驗多咗, 我明白到生活當中真係有太多因素可以撮合或者拆開一對人, 就算你將每一段關係追根究底 亦沒有什麼意思, 誰對誰錯分了就是分了, 但係有風雨就會有彩虹, 只要企番起身, 未來總會有好多次 機會, 仲有好多靚女等住你去安慰
剛剛分手
緩緩飄落的楓葉像思念
為何挽回要趕在冬天來之前
我明,我都係啱啱先經歷過, 一開始係佢對我有好感先嘅, 慢慢開始不理不睬,忽冷忽熱, 一開始佢會成日訊息搵我, 到後來回覆成日幾隻字。

其實大家嘅付出真係要勢均力敵, 當你feel到對方咁樣你就唔好再 保持同樣嘅態度同熱情, 要用返同對方一樣嘅態度, 大家熱戀嘅時候 佢對你會有新鮮感,有好奇心 ,有挑戰,有佔有慾, 可能仲會有一啲 佢欣賞你嘅地方, 但係時間耐咗, 呢啲嘢開始冇曬, 佢一開始鍾意你嘅一D特質, 慢慢亦開始覺得冇乜奇特。

呢個時候如果你黏著對方就會嚴重破壞吸引力, 首先我哋要保持住同對方一樣嘅態度, 第二就係諗清楚對方一開始鍾意自己啲咩, 將自己一啲優點重新做返出嚟, 咁樣就可以為我哋爭取一個機會。
4年前又係臨聖誕12月頭被分手
不過我係比人帶綠帽
分左3個月
依家好撚free 好爽皮
簡單拍個拖都咁多野好複雜
我兩年前都係
巴打好野咁快走左出黎
人係複雜㗎啦,最簡單就係搵過個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞