聖誕前分手取暖

85 回覆
15 Like 6 Dislike
佢話佢好攰好辛苦
我話唔緊要 慢慢尼 我陪你一齊行 有問題我地一齊解決
點知佢話我咁講反而係更chur住佢...
佢有冇諗過我都想要安全感...
I know that feel 啵
依家唯有分開一陣俾啲時間大家
睇下之後點
係辛苦啲 難捱㗎啦
慳番幾千
我怕以後再冇交集
我甚至唔敢再輕易拍拖..
我絲打
我明你呀
Give you a hug
咁多同路人 好撚辛苦女人真係唔撚可信 講晒話會結婚 屋企人都見過無數次 都係話變就變
個個失戀都係咁講 一定會有下個出現
男人都係
真係有下個再算 反正我唔信了
我明白你嘅感覺, 你就好似全心全意對一個人好 ,明明你自己都承受壓力,會覺得不安同焦慮 ,有過好多承諾但係對方 就可以做到果斷離場, 好似大家以前講過嘅嘢都係假嘅咁樣, 一方面你又愛佢,一方面你又嬲佢 ,一方面你又忍唔住幻想佢以後同第二個男仔個樣。

但係我想同你講, 唔好咁容易就話相唔相信愛情, 愛情呢樣嘢, 唔係一齊落去就係散, 唔係開心就係傷心, 冇乜幾多個人係拍一兩次拖就搞掂, 本身如果冇 會跌會痛嘅覺悟, 係好難擁有真正嘅感情。

我唔知你年紀幾大, 但係到 28 30歲打後, 好多人已經失去咗初心因為曾經被傷害過, 話唔再結婚但係又有情緒需求 ,結果佢就只會傷害到人, 因為佢再攞唔出嗰種真心回應人哋嘅真心, 我唔希望你都變成咁。

世事無常,就算畀你成功拍拖 ,結婚十年後都會有分手嘅例子, 甚至你感情順利 兒孫滿堂 事業有成 可能都會遇到一個 天災人禍,將你家庭一切抹去, 面對人生你必須要有 好似面對四季一樣嘅態度, 你的價值取決於你自己, 你真正痛苦嘅係失去咗一段 好嘅關係 , 令到你心靈一時感到空虛你當初只係靠呢段關係你填滿自己 對感情嘅幻想 ,而唔係真係佢呢一個人, 你嘅價值唔會因為佢離開而損失半分, 感情有時候只是你單方面釋放出去的東西, 真係唔係人哋傷害你, 當你諗明白, 以後好多嘢你都會明。
當俾啲時間佢靜下 你又抽離下囉
佢係著緊你嘅 好快搵返你
唔搵你嘅都知咩事啦
急唔嚟嘅呢啲野
There is nothing to do but let it go.
Give yourself some times and move on.
Cheer up
的確唔同階段諗法都唔同, 20幾歲嗰時仲可以戀愛大過天, 慢慢之後 好多嘢都要加入 生活同將來黎做實際考慮, 個覺得愛情同麵包兩樣嘢都重要, 但係真係唔應該以 物質嚟做導向 ,因為我哋始終係一個人。
好明你嘅感受
一靜落嚟 就控制唔到自己亂諗野 會好hurt
但你要加油 時間可以淡忘過去
其實我都係22.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞