30幾歲先學結他會唔會太遲?

222 回覆
40 Like 4 Dislike
ching諗住買個combo amp定分開買amp head同cabinet?
Combo 啩。Amazon 見有隻40W,有埋藍芽同USB頭(可錄)。但唔知夠唔大watt. 巴打有乜心水?
唉 我自己屋企地方細,擺唔到cabinet,而家用緊個10w都冇的katana mini, 諗緊買個50w-100w的combo...
有心唔怕遲
我近排都學緊,學木guitar solo
bar chord 禁到手軟都未禁得掂,但好似冇咩捷徑
捷徑就係先set up
會唔會拎部amp四圍去 (如, show) 及同人jam歌? 如果要, rechargeable 電池, 輕磅及multiple input channel都要.....

我淨係搵到呢隻.....
https://www.amazon.com/-/zh_TW/dp/B07S9D9JYN/ref=sr_1_5?keywords=amplifier+bluetooth+rechargeable&qid=1577577357&sr=8-5
樓主,唔好比年齡限死自己
歲數唔係一個問題
最緊要要keep好自己心境同身體

我都係3x歲左右學鼓,之後再學其他樂器
亦都計劃緊過多幾年去外國MI進修
身邊好多人唔贊成
我只會諗一樣野,就係人生係自己
選擇點過都係自己權利

點解唔選擇係自己有時間果時做啲喜歡既野
而要遵從其他人意願去生活
加油
set up 左先
仲有留意bar果個位置同力度
為事業的確好遲
但你為咩先
我都廿中喇 其實已經斷斷續續彈左10年多D但都好水皮
呢一兩年搵緊人教 但試左幾個都唔岩心水 又唔識點樣發掘到好老師黎跟
好苦惱 冇方向練(冇心機) 想搵阿SIR又搵唔到個岩
2位清開始左學未?
我都想一齊學
青衣近我👍🏻
佢無聯絡我

以為你地開始左
咁巴打有無學?
無啊
仲有無興趣學呀?
工作開始忙 抽唔到時間
關你撚事咩無啦啦插咀
CHING 學成點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞