有2間藍店開始澄清, 個畫面笑死我, 亦證明我地繼續發展黃色經濟圈

313 回覆
1318 Like 10 Dislike
呢2間藍店都係觀塘翠屏巴士總站, 而且係相鄰嘅舖頭。分別叫 完美煮薏富田和食亭

2間係曬隔離, 真係相映成趣 笑死me

完美煮薏 係自己舖位痴左4張notice, 內容都係一樣嘅, 不過好似口交部所講「謊言就是謊言,說上一千遍還是謊言, 完美煮薏可以休矣」

如果你真係由, 又認為政府先係始作俑者嘅話, 唔該你做下實事證明下先, 唔係貼張嚴正聲明就當係。當然, 我歡迎越來越多藍店真誠地轉黃

隔離富田和食亭都唔輸蝕, 痴左2張係門口

呢間個聲明真係夠曬虛偽, 又話政治中立。
仲扮係支持醫護同學生, 好撚假, 最後仲學政府講守護香港這個家
做學生餐係價格分歧, 生意手段黎, 咁都比佢講成支持學生

唔好以為貼幾張notice就令到我地以為你唔係藍店, 黃店嘅最基本要求係要屌鳩政府

最後, 希望大家唔好叫錯外賣, 要繼續加強發展黃色經濟圈

btw 128 維園見
樓主知唔知翠屏邊間係黃同藍?
歡迎轉邊,唔會特別幫襯
唔知, 不過翠屏都幾撚慘, 得上面2間藍、美心mx、美心西餅、惠康、百分百餐廳 全撚部係藍嘅, 其他冇表態

住果頭 食野都係去番協和or市中心果頭啦
街市間泰國嘢呢?
完美主義就可能想轉啦, 但係我睇唔出佢係真誠想轉

富田就明顯係蝕撚到仆街所以先唔想比人話係藍
我唔多去果頭,所以唔熟
但係我睇whatsgap同和你Eat都唔見翠屏有黃店
翠屏係慘
根本無得揀
128 128 128
藍店地圖未搵到富田和食亭,唔知係透過上訴除咗名定點
至於完美煮薏
響佢啲notice隔離痴佢endorse黑社會發動恐怖襲擊嘅言論(求高清圖)

痴完記得影相
佢唔作進一步解釋而撕走張紙嘅就繼續杯葛
1. 我係whatsgap見有富田

2.
暫時主力支持第一代黃店
藍表示轉黃既第二代黃店,咁岩經過肚餓先會幫親
中立從未表態既等同藍店既唔會食
黨鐵轉巴士/行多幾步, 又可以做運動減下肥
我唔覺得完美主義係真心想轉lor 假
對唔住,借個位宣傳一下。

[ 國際戰缐 ] 歐洲巡迴展覧團隊眾籌!
https://lihkg.com/thread/1768712/page/1
藍店仲多人幫襯啦
使咩聲明姐
應該有啲街坊落去
你都唔支持香港警察嘅
你嗌㗎咋一班曱甴

然後走
玩到佢哋頭昏腦脹懷疑人生
油塘間富田早排仲日日播tvb,呢排熄左電視
富田難食到仆街
佢咁講最多話佢唔係藍,但冇表明立場係黃,照樣唔幫襯
係 不過富田真係好肉酸
翠屏個軒仔贏得好險,都有47%藍屍,做佢地生意都夠啦
貼一張警曱不得內進

即時好生意過龍門
黃店門檻要高啲 , 唔好比偽黃得逞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞