你鐘意一個人嘅時候最癲做過咩?

471 回覆
602 Like 26 Dislike
去兜路睇吓有無機會偶遇佢
Stalk曬佢所有異性fd
睇曬所有post / 被tag/ 相
聽佢like/share過嘅歌
特登較唔同嘅notification 嘅聲
改特別嘅名
佢約我從來唔遲到
我都試過..
日日係佢屋企樓下望上去佢間房
成日睇住佢whatsapp幾時online但又唔搵我
嗰時我有科太差要暑假返學校補底 鍾意咗個pt補習老師 就瘋狂地做notes 比啲fd話我扮勤力 返學前一日會好想快啲訓著聽朝見佢 最後一日補習問佢攞contact 但佢唔想阻我讀書冇俾到 最後我好高分 雖然冇再見到過 但多謝你呀 呢份回憶我會好好keep住
唔知佳仔有心情自首未呢
有新target未
嘻嘻一樣
咁分享下啦屌你
初戀?
雖然過咗去
但私認為……可能係不斷比心理暗示自己好鐘意對方
鐘意人算唔算初戀
由外國飛去香港再搭車去佢鄉下就係為左同佢聚一日
係。老套嗰句mr or ms right
真係唔需要好用力
緣份自然會將兩個人綁埋一齊
試過返大陸都要等登開vpn開facebook同佢傾message
試過係手臂寫我鍾意佢
試過為佢開班房門
試過讚佢眼鏡好靚,記得果陣係深藍色
試過係學校門口等佢落車返學
試過5點幾出門搵佢一齊搭巴士返學
試過全班一齊傳我地緋聞
試過坐佢隔離睇表演,學校活動去睇音樂果啲
試過係facebook po歌詞、分享專頁係講佢
試過讚佢把聲好聽
試過同佢講就算世界末日都唔怕,因為有佢
試過踢波幻想佢會係場邊同我打氣
試過運動會搵佢影唯一一張合照
試過挽回

我諗我呢世人都唔會再好似鍾意佢咁鍾意其他人啦。

冇諗過原來DSE英文卷三試場係我地最後一次見面嘅地方,有啲嘢錯過咗就一世。
之前有個男人夜麻麻喺巴士站附近叫停我問路
當時狗鐵收咗車,好多巴士都走埋尾班車
佢問邊到有車出九龍(我人在新界
都係手機冇電個樣好心急
唔通....
中學時鐘意咗個男仔
就算幾年都坐喺附近都唔敢正眼望佢
分咗手,日日放工去佢樓下望住佢隻窗,等佢望到我,堅持兩個月後佢叫我上去坐,最後喺返埋一齊,開心生活中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞