有冇巴打買咗Sigma FP

109 回覆
2 Like 4 Dislike
想問同以前DP raw畫汁有咩分別
D 相係唔係跣腳跌低嗰一刻影㗎
應該冇同一支鏡落Leica sl/P記s1都快夾爽,但落fp就食左豬油咁S45f2.8同P記24-105都係
但已經同之前嘅sigma比有好大進步, 起碼af-s係可用, 又可以督mon揀對焦點😅
路經是旦影

下下當全世界人都識專業用攝影器材係一個笑話
含撚貓
原來你係菲林post話自己有8部 黑機T2果個精神病走犯
剛入手,幾工畫質

我轉番的VM/ZM/Leica 鏡個size 好掂

但卡同電都要買

個手握位麻麻地,而且測光要準確

color mode: T&O
太多人.....sorry冇諗構圖,純粹試吓佢直出顏色....
buy hand grip, SSD, 300MB R/W SD card
買左smallrig cage,

等送貨
除左細,FF, 真係無咩好
其實呢部主要係攞嚟拍片,4K CinemaDNG @ 30p 12bit....你搵部俾我睇如果你係淨係純粹拎嚟影相其實係揀錯機,亦都某程度上係嘥咗部機
真!如果拍片計,細細部,

2020 有埋Log 同 Output Raw,到時又係第二個世界
點解sigma 唔好好利用太空科技x3
next year Sigma will hv a FF mirrorless using Foveon sensor....
好期待
其實除左天腸仲邊到有行貨?
百老匯有不過好似要問佢排隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞