有冇巴打買咗Sigma FP

109 回覆
2 Like 4 Dislike
但係講輕鏡好似係得m mount有..
Thx
咁再睇多個月先啦
行貨有三年保養,好似行貨穩陣啲
三年保咁長又真係幾吸引⋯⋯
張相上網搵,純粹答返佢有peaking..

部部相機都有人鐘意有人唔鐘意嫁啦,分享下你就要買嫁?
試下覺得唔錯分享下姐。好似我都係講返自己用過感覺,同分享下相,我又好似無長篇大論扮識喎師兄。。。
Btw, 都想請教影花應該用咩mode?
唔洗理佢
佢sony打手 見其他牌子只係識屌
五大訴求缺一不可
藍你老母
起底就知你條垃圾奶共
可惜L mount 仲未有D 輕細 AF wide 鏡, 不然sigma FP 可以成為FF 版 gopro 咁用
有,用緊
支45 2.8 set 買唔落手
都係跟大路咁玩M mount 手動鏡

機係細架,但其實有玩過的就知係好重手
作犬為一部相機好難合格架啦
但作為想玩菲林機/味,又細的話,我諗都唔洗諗
T&O tone 非常啱直出黎呃like

但無WiFi.... 想拍time lapse 又無得頂住用下
拍到DNG 係勁架,但係部機睇唔返我唔知係未自已唔識用

HG-11 細Hand grip 又全線都無貨,smallrig 出個兔籠又多舊木

有無師兄有以上問題? 歡迎交流下

但都係咁講,鐘意玩手動鏡又要底大機細的
都無得好選擇。

放張近排影的相啦

Sigma fp + 福仔 35mm 1.4
睇你鐘唔鐘意沖菲林啦我就慢慢覺得又麻煩又難keep,沖完又要scan 返咁又為咩呢
呢個我就棄左坑啦,仲堅持緊架我都支持你架
有興趣分享下師兄的作品黎睇學習下
Ching仲有無福仔35再貼下,想落坑
都係想買來配m 鏡

落埋訂買smallrig cage

因為握手位唔太舒服
冇現貨?
天腸有。

不過貴!
用緊, 正到hi hi,我覺得panasonic 應該有俾技術佢
拍片自動對焦完全係一個笑話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞