一人一間 食過一次就永不回頭既食肆

130 回覆
49 Like 5 Dislike
痴線 企道德高地,但係又唔睇下自己點樣一嚟就話人哋廢人。

仲要係你返工間餐廳出錯(未有餐就叫number),然後員工態度惡劣。跟手就blame the victim

老老實實,你係覺得自己同間餐廳冇錯,講返聲,等大家見到識block你
依間真心難食
試過一次冇回頭
之前港台訪問放題食客浪費,係米都係兆萬入面,係米都99地?
屯門富泰m記,d包放曬出黎,又好凍同硬,拿去比經理換,經理態度正常,但整包條撚毛唔敢係客面前屌,只會係廚房屌,黑黑實實戴眼鏡既撚毛
銅鑼灣酒鍋,火鍋店黎,好撚貴,百福豆腐幾片要26蚊,可樂一罐都26,手切肥牛都係機切(見到),有台客問點解d牛甘細塊(見到係真係有d細),個員工答佢就話肉既問題,可能甘岩係頭度切,個員工行過兩三步左右,就同d同事講屌你老味,甘撚on9架之類,(可能想比個客聽),最撚過份係我見到免費供應既冰水係攞個空樽加少量冰同水喉水呀,直接係水喉開水出黎呀,免費就應該有質素呀
手卷屋
近排成日食黃店真心好多黃店入咗list。但唔開名喇。
開d非黃嘅名啦,荔香園,裝修侍應都好,但d菜單俾人嘅感覺係真心無誠意煮,求其將d野食煮熟撈埋就算。
新有運快餐,三十年前嘅快餐店食物水準,放係而家嘅標準根本連M記都不如。
添喜冰室,揚州炒飯無落油炒咁,食到炒燶味。
富泰家,個紅米飯爛到咁竟然可以當招牌菜……
Mr & Mrs Fox
好難食又唔平
wasabi
住元朗既同學唔會食 因為d 生果係...
類似菠蘿炒飯個case
agree
好食咩?我唔覺,又貴
無 特別藍咁解姐
劣食大廈
明明都係普通茶記
唔知點解可以做到每一樣嘢都咁難食
狗也不吃
炳記牛牛
唔知食緊d咩垃圾
可能要佢英文落單
十幾年前去覺得個湯底係幾香嘅
宜家退步左?
將軍澳廣場food court間triple O去過一次
個Staff好似弱智咁覆單覆三四次都錯
出到來個包係凍嘅 仲要又淋又濕
塊牛肉過熟又冇味 散到好似烚出來咁

宜家執鬼左真係抵死
啲紙巾好似要買 2蚊定唔知3蚊包
你都on9個腦有問題嘅

而家佢叫錯唔係佢問題呀?
唔好意思都無句仲要聲大夾惡鬧返客?
我係老細真係唔會講你呢種
膠都費撚事派
Subway(外國)
又凍又硬又唔好食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞