儲水式熱水爐既考驗又嚟了

814 回覆
3005 Like 26 Dislike
苦主之一
由熱水沖到凍水是常識
依家咁嘅天氣唔覺唔覺就沖咗成個鐘
煤氣費爆升
幾錢
好想換
認真 村屋撚今年換左個德國寶速熱熱水爐
好過以前好多
15L。 屋企23L都覺得好唔夠
我今年搬左都係第一年享受恆溫
廿鳩幾年第一次冬天咁撚舒服 放工沖到靚涼
仲可以留長頭髮慢慢捽靚個頭
我平時30秒都無就洗完頭
同你個爐一模一樣
多得當年亞視播蜡筆小新將呢個字發揚光大
賓周以下部位我基本上唔會搽梘液費事要嘥熱水,將2分鐘嘅熱水完全集中係頭同身軀核心
次次企係到等煲水思考人生真係好無奈
遲下再凍真係攞我命3000
我屋企人叫阿叔 / 桔桔
我會煲定多盤熱水
頭髮長到腰 捽頭起碼十分鐘 次次都凍到係咁打乞嗤 沖完個頭都已經冇晒熱水太凍嗰陣洗頭同沖涼要分開兩次
今年啱啱轉咗恆温式 原來沖涼可以咁爽
Stop rubbish post
一撚樣
著一次就洗 冷衫 衛衣嗰啲都係?
消委會:12款儲水式電熱水爐得10分鐘熱水 冬天挑戰極速沖涼

冬天沖熱水浴時,最怕熱水太快用完。消委會測試市面上12款儲水式電熱水爐,量度各樣本可持續供應熱水的時間、溫度等。在無排氣管式方面,「德國朗高」、「伊豆」、「薏莎牌」及「金章牌」整體表現不俗,其中「德國朗高」的平均熱水輸出溫度較高,「伊豆」的能源效益表現優異。至於花灑式方面,「電寶儲水」及「樂信牌」整體表現出色,「電寶儲水」持續供應熱水時間較長。不過,各樣本無論儲水量多寡,其持續供應熱水的時間均不超過10分鐘

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1340916/
試過租村屋用即熱式
一係凍到hihi,一係熱到劏豬咁
攬字我 巧凍
今年上日馬買埋toto恆溫浴室水龍頭
啲水唔駛再忽冷忽熱
仲可以一邊沖一邊慢慢加熱

利申煤氣恆溫加浴室寶
我都係
我不嬲好愛錫自己把長頭髮,死都要堅持捽到底
經常後尾一分鐘頂硬上要凍水沖身
但今年我都轉左恆溫,捽埋老黎剃埋毛都得
不要再說了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞