[桌球][月經] 英錦賽、蘇格蘭公開賽連住嚟 (2)

995 回覆
4 Like 0 Dislike
傅生場外搵果浸錢仲多過獎金啦,呢兩年一二輪遊果D扣返entry fee+flight ticket+accom=白做
得攞咗triple crown嘅人先有個王冠係件衫
體院唔係會資助咩
我唔太肯定, 體院好似只係資助奧運,世錦賽,亞運,亞錦賽有名次嘅運動員, Fu應該唔屬於呢個類別, cue后係世錦冠軍就可以攞最高級別嘅資助金
陰公fu平時啲break都高過Q后 都仲要蝕比個體育
高過Q后highest break*
但係女子桌球獎金好低, 冇資助根本冇人會全職打, 好難直接比較
係,傅生一向出緊政府糧,最高級果隻運動員資助,不過據聞佢衣食無憂到一分一毫冇郁過,全部儲起哂
但係個資助兩年review一次, 佢而家係用咩成績去攞資助??
準則呢家野好死架姐,體院大把所謂運動員呃飯食,傅生對香港桌球界都有貢獻既
係, 好似頂薪都係四皮幾, Fu去英國全部自費, 唔似Q后咁港隊全包, 份糧當幫補佢買機票同酒店, 佢對香港桌球界貢獻無容置疑
應該冇咁多,Elite A+好似三萬左右
幾年前頂薪三萬幾而家仲未有四字頭?? 加多d啦
清以前係運動員?
其實啲邀請賽同做節目應該都有多少油水幫補下
Come On Shaun
[桌球][月經] 倫敦大師賽、歐洲大師賽 (3)
https://lih.kg/1826872
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞