【公開試篇】寫一首情詩畀暗戀嘅女仔,點知佢出返條謎題畀我【4】

1001 回覆
770 Like 7 Dislike
「青春是一場大雨。即使感冒了,還盼望回頭再淋它一次。」

感謝巴絲們繼續陪我睇哩個故事,青春中總係有好多錯誤
我地都唔成熟唔完美,在乎你點看待哩啲跌跌碰碰

第一集:https://lihkg.com/thread/163835/page/1
第二集:https://lihkg.com/thread/168176/page/1
第三集:https://lihkg.com/thread/173936/page/1

巴打們抄嘅詩:
傻仔熊喵巴打

深絲熟女巴打

石亭之子巴打

當漢城沉沒了巴打

三千江春水巴打
New post lm
Lm
lm
加速
推你老母
Lm
新Post出文是常識吧
新Post出文是常識吧

樓主新post唔出文是常識吧
新Post出文是常識吧

樓主新post唔出文是常識吧

出架啦 等一等
冇文你開新post做咩
Lm
快啲出文 件事一定唔會咁順攤
求下你出文
出文啦
轉住黎留名
出文啦
「我只係覺得......可能係埋一齊唔係咁簡單嘅事。」她經一番思考後說。

「咁如果係我地呢?」

小藍又是如何想的?

聽到這句,本來正在下樓梯的小藍,忽然停住腳步。

我們之間,隔著兩級樓梯的距離。

小藍站在下兩層,我則望著她的背影,看不見她的表情。

空氣在這刻靜止。

「如果......」我正想再問一次時,忽然惡霸成的聲音,劃破此刻的靜謐。

「小藍!!!!小藍!!!!係邊呀!!」

馬上就見惡霸成的身影出現,他喘著氣地走上說:「原來妳係度......大佬花問妳走得未?」

「呃......我......」小藍轉身望一望我。

「其實.....遲啲先答都得。」我搖搖頭。

「你講如果係我地......係咩意思?」

「我......」我正想開口時,才發現惡霸成用疑惑的目光盯著我們。

「我.......嘅意思係,如果.....我地一齊放學食野好無,不過今日妳約咗大佬花,下次先啦。」

「真係咁嘅意思?」她再問。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞