香港航空苦主大聯盟正式成立!

416 回覆
450 Like 39 Dislike
要睇邊間
藍十字有保
我依家先知sor我一直以為係垃圾廉航黎
之前見佢唔知咩活動包行李得10kg 都差唔多2k仲覺得好奇怪
係 我買單程都1k5 不過係買貴左
HX係呢排先搞個0托運
但其實佢好撚狗
佢宜家0托運個價同之前包托運個價差唔多
變相加價
港豬
【港航有救?】獲國開行牽頭借出40億 海航:用於下屬航空公司支出 (22:40)

文章日期:2019年12月2日

港航股東之一的海航今日晚間公告指出,海航控股董事會同意公司以國家開發銀行為牽頭行,並與中國建設銀行、工商銀行、交通銀行等有份參與在內的銀團簽署貸款協議,由公司向銀團申請貸款共計40億元人民幣,銀團內八間銀行將各提供5億人民幣。

公告披露,此次貸款協議的貸款期限為3年。其中,前2年為寬限期。貸款利率為固定利率,即年利率4.75%,在合同約定的貸款期限內執行利率不作調整。本次貸款由保證人海航集團有限公司、陳峰、譚向東提供連帶責任保證擔保。對於此次貸款的用途,公告稱,本貸款用於海航控股及下屬航空公司的航油、航材、起降費、人員工資、飛機租金等經營性支出,或意味港航財困事件有轉機,免被「釘牌」風險。

【戰略】再唔改變,好快會有第二次 POLY!!
https://lih.kg/1766429
買左3月大阪,就係因為佢個時間靚所以揀左佢
有救啦
幫埋屋企人買total3張飛,

因為係自己責任所以硬食

求大家盡情屌我,最好屌得痛過而家個荷包

好彩十一月坐完 無事
但d積分凍過水
大阪咁多選擇,hkexpress時間都靚
點解你會買港航?

利申唔係想屌你,真心想知點解
cls 今鋪真係廉航
yeah,快D買多幾張,買買買
係香港攬炒 都要出去旅行
可恥
原來廉航先穩陣
連登仔又話廉航會delay/會飛唔到
搞到我買左香港航空
因為hkexpress啲位窄到pk,

坐佢同坐9巴差唔多咁辛苦,

我揀個時間係去程7:50同返程23:55,

基本上啱曬我地心水,

再加佢咁平,上個月我又搭完去東京,好難唔揀佢
屌你地下好硬
唔請我啊啦
有班友拿拿臨買多張機票咪蝕哂
無話蝕唔蝕,有啲人book埋酒店俾埋錢,

到時去唔到嘅話咪仲蝕
講真,hk based 果幾間點都被連登仔屌
真係唔知
航空方面不嬲唔留意
又唔係成日飛
係咁啱國泰炒到全城熱話先知
想問Skyscanner 有咩唔好
除左支那外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞