[天光前分手刮骨一定要得]黃淑儀 綜合討論(2) CFJ

1001 回覆
2 Like 12 Dislike
Cath續說:「另一個得着係我自身嘅,因為我本身唔係好識得表達自己,一有啲咩情緒就會用寫歌或文字去表達,但係喺呢套戲裡面,尤其是做舞台劇,你所有嘢、感情都要用表情、動作、言語去表達,對我嚟講係個挑戰,好好彩馬生、阿檸、釗峰同其他演員都好仔細幫我去解繹,令到而家嘅我會諗多咗,思考上細膩咗,識得用言語或行為去表達自己,係個好大嘅得着。」
Cath更憶起劇中有厝有要與釗峰吵架,自己下了苦功去演,幸好朋友們的意見都有讚,更有人跟着哭,令她很感動,Cath更坦言自己有「完騷後遺症」,希望有機會再參加演出。
啊啊 淑蔓疑似錄歌!
新加入節目的戴祖儀被問到能否嘈吵嗰一班師姐?她笑說:「斯文同文靜係我座右銘,不過同佢哋出完台灣Trip,我鬥到聲都冇埋,仲因為失聲連唱歌都要咪嘴,本來我要上節目都要取消,想喊。」她又自我安慰指這是個磨練,每個成功歌手都會經歷過失聲。

扮乜撚 星夢人唔駛真唱 郁下個口咪得
加入「是非精」 戴祖儀被嘈到失聲唔見Job
藝員戴祖儀、陳詩欣、何泳芍加入新一輯無綫節目《學是學非》成為新一代「是非精」。
戴祖儀被問能否嘈吵個一班師姐?她笑說:「同佢哋出完台灣trip我已經聲都冇埋,失咗聲連唱歌都要咪嘴,老闆本來安排咗我上節目都要取消。因為失咗聲其他商演都冇幫我接。不過,呢個係磨練嚟,相信每一個成功嘅歌手都會經歷過失聲,早啲失聲希望能夠早啲成功,哈哈。」
台慶劇集《多功能老婆》熱播中,當中24歲新星戴祖儀以修長美腿成為劇集焦點,這是她加入星夢後首次拍攝劇集。她不時在IG發放美照,網民更稱她為「長腿叔叔個女」!
得閒有睇下 唔想做箭靶所以唔開
屌你老味戴祖儀話自己平時無咪嘴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞