二級衞生督察 2019

114 回覆
0 Like 14 Dislike
其實咩科都可以試吓報,佢invite得你去written姐係讀果科可以做
見過讀geog同chem都做到
朋友做緊,話曾經有投訴收到三年前食個餐飯吐痾
你點查

又係我HI打手
乞食科脫貧首選。。
文科社科去補返個food/envir master啦
4年保升1級50k-60k

同班膠層講咪改善待遇羅 年年請都知發生咩事啦 係咪 改做全年招聘啊笨
利申:已離職
巴打轉左去做咩? epd?
我讀food 去左做 consultant。
如果Hi I出番去做做乾收銀 應該要減好多人工?
呢個人工要背負嘅壓力大到難以想像
可以有入職HI要自殺
fehd可能要返6日,管轄層面又極廣,基本上邊度有市民就邊度需要HI
要處理嘅投訴我估可以同救護出車一樣咁受壓
叫班高層食屎啦 本垃圾operational mannual仲停留係90年代的時期 燒撚左佢啦
出左事問你做咩唔跟 佢地果時都係咁做。垃圾果時有冇咁多人 有冇咁多1823啊 條cap.132、132x 舊到死 勁多漏洞 叫班客仔搵律師打一打又收食環皮
抵你食環成世被其他部門恰 咁好 d HI就唔使成日過檔/resign啦 黑警都叫會照住下面 食環高層出事sorry,係第一時間推你去死

我建議不如將HI改做全年招聘啦 反正請完一批又走一批

講到咁慘
第一次報政府工
想問下個degree讀埋今個sem畢業(已有hd,所以可以報)
就學年期應該寫今日定完sem嗰日?
年年百幾個呀咩幾十人
轉左做咩consultant
真係咁惡頂?
以前返過sales都遇過唔少西客
而見佢人工幾吸引而家做文習好想轉
但degree完全唔關事又無相關經驗
因為佢唔單止頂閪客,係你老細都閪,工作量多到返6日,日日ot係常態。
d客姐係市民係閪到你想像唔到,無理要求,查唔到既野,日日1823,打比你屌7你話要投訴你,你壓力實大到爆,投訴完你份report唔慌會靚仔
仲諗住過3年去試下
都係算了
寫住今日先都得
到時interview對資料你可以講返咩事再改
當然有無得Interview都係一個問題
e份工真係好正

d人犯左法都可以屌返你轉頭 講到自己冇錯咁 再唔係就投訴你選擇執法
照寫 好多人fg都入到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞