大陸好快要禁《我的英雄學院》

858 回覆
1755 Like 19 Dislike
Agger
已經係十幾頁前講過酸欠少女2014年有曬防毒面具 雨衣
搭時光機同你時代革命呀
民間記者會都唔係戴防毒下話 口罩炸
連登偵探們係都要咩都上鋼上線

大陸小粉紅都未知你咩鬼 煲底除罩 民間記者會
Cap曬圖話同香港有關 講到個mv有幾革命
小粉紅唔攻你都唔得啦
仲有Twitter一班香港人用日文多謝支持香港 變成政治歌
攬炒人地mv無埋 比人小既又係你班當自我感覺良好既人
我係創作者都驚左你 避開同香港有關既野
遲d人有五隻手指都唔敢用啦

就算酸欠少女真係support香港
靜靜地睇唔得既
係都要全世界同你一齊支持香港
同大陸網民有咩分別
Agger
希望手足們可以理性少少
搜集多啲資料先
唔好一口咬定關香港事先
再加上 其實佢本人有解釋首歌
係啦係啦 我第四季都未開始睇

係咪要證明我係我英fans呀

連時間都冇 唔知好正常

我想問
小粉紅逼你一定關事
連登仔逼你一定唔關事
有咩分別
大陸小粉紅都未知你咩鬼 煲底除罩 民間記者會?ching你平行時空黎?
唔撚好意思,而家就係五隻手指都唔撚比用
點解?問下大陸人,唔係問香港人
自家公司製作完估唔到外界有咩反應絕絕對對係公司既錯
要政治審查不如唔好做創作啦
你都自我審查咁同大陸網民有咩分別
算啦,條片都比人落左
其實佢del片已經代表佢對大陸跪左
既然佢一直風格都係咁,唔通佢以後都唔可用防毒面具同學生做mv主題???
咁咪叫政治審查囉
呢件事要煲大啦
日本人好似仲未知咩事
根本原作者佢地點諗係完全無關
係支那人玻璃心自己聽者有意迫到人地收起條片呢個先係問題所在
唔好帶風向討論條片嘅原意
marvel dc 少年jump 下一間公司會係邊間
班小粉紅真係咩都唔晒睇
話唔好拉埋政治,政治唔關我事嗰d肯醒未
支那國內既玻璃心政策已經影響埋其他國家既自由
日日玻璃心,好快咩都禁曬

起初,納粹抓共產黨人的時候,
我沉默了,因為我不是共產黨人。

當他們抓社會民主主義者的時候,
我沉默了,因為我不是社會民主主義者。

當他們抓工會成員的時候,
我沉默了,因為我不是工會成員。

當他們抓猶太人的時候,
我沉默了,因為我不是猶太人。

最後當他們來抓我時,
再也沒有人站起來為我說話了。
唔識日文 咩意思
鬼滅之刃
Act age
倫理教室
「Franc (フラン)」係MV隻cd入面既第2首歌
而呢段野講緊「Franc」係法文黎,英文即係Free咁解
支那網民表示:支持民主,即係與港獨勢力有關
鬼滅其實都係好normal既王道型
我又覺得普通
其他2個冇睇過
咁你係要唔垃圾啫普通都係唔垃圾呀
吓 唔係佢自己講嘅咩 點靜靜雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞