(轉)區議會長期作戰計劃: 如何令建制派永不翻身

478 回覆
874 Like 5 Dislike
推呀推
推呀
社區民主牆
push
高汁 留名
講起捐錢,你會捐去邊?
https://lih.kg/1756272
推。用盡資源
民主建設派

大推

重建社區唔係淨係口號
依家真係有機會俾我哋想塑造一個我哋想要嘅社區

亦都可以由後生仔開啲班俾長輩上堂

真係喺社區建立關係之後佢哋嘅鐵票未必再係鐵票
其實大家都要參選業主立案法團,區議會同佢哋有比較多合作,搞唔同社區活動,如果業主立案法團係藍,就算區議會係黃都事倍功半!
push 區議員新手唔該睇下
唔好做第二個何秀蘭
推~
P牌堆
要建立各種制度,SOP

要公開公平,唔係會俾人話你地黑箱作業
高汁...
一區一個民主牆/連儂牆都已經好正
放映會漂書會呢D又係正
Push

香港人之前就係衰政治冷感,認為唔關自己事。俾賣港保皇搞到香港咁。

政治其實係我哋生活嘅一呼一吸,我哋就係要將全部嘅事政治化!唔好再講唔識政治,唔好驚俾人話泛政治化。

自己嘅權利唔去爭取,唔盡自己嘅義務,唔會有人可以幫到你。成日話乜乜柒柒政治化係統治階級唔想你掂佢哋嘅嘢。

由今日開始,全部人都要積極參與社區事務,多啲同自己嘅黃營區議員溝通,佢哋好多未有太多經驗,要多啲互動幫佢哋穩定桩腳。

區選大勝係我哋掌握基層民生嘅開始,之前停留係紙上談兵嘅各種理念終於有機會落實到日常生活,呢啲來之不易嘅政治資源係我哋增強宣傳擴大抗爭面嘅真正開始。係真正嘅區區開花!

唔好忘記我哋之後仲有立法會,仲有行政長官選舉戰打㗎!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞