HSBC RED卡4% RC 或中伏分享(1)

1001 回覆
101 Like 7 Dislike
30nov cancel apple pay?
想請教下,如果上網買野用red card,例如us amazon,俾HKD定USD抵啲?
USD啦 佢收番你VISA果rate 如果你用HKD 係跟Amazon 佢個rate
Thank you
新卡首60日簽夠,RC就即俾?

Cancel in app apple pay
即係玩埋今日
聽日開始Apple pay只可以拍佢個卡機
Uber算唔算網上?
要用VS賞家居先有3.6%
Pay wave有冇計架,每個月找萬幾蚊卡數都好難儲咁
KFC 用App 買都有 4%
但係Mo SIM 交月費無 明明我用SC唔當繳費
我電話費數碼通過數都冇計,自己交用卡比反而有
想問下, 假設我VS最紅5X all in 飲食...
去飲食就有3.6%
用係購物就係1.6%
如果我最紅5X all in 海外簽賬, 就可以有額外2%, 即係總共5.6%
係咪咁呀?
Same
我steam買左野 睇下計唔計先
滙才金卡好似海外網上有4.4好似好用過red?
唔知,我其實用公厠卡
要一個season簽滿$3000
仲有3個月後先回
本地網上得2.4
海外網上先4.4 (假設你賞世界)

RED 就不論本地海外,網上一律即刻回4%
無最低限制
咁唔即時出 就代表無?
網上簽帳Apple Pay定PayPal 好啲?
我自己鐘意PAYPAL嘅 貪佢返咗單
個名顯示簡潔 PAYPAL* (merchant)
一睇就知邊間野
同埋shipping address可以自己打
又唔使對Billing address

Apple pay就 有優惠咪用
買嘢要係wallet度㨂地址
新增地址有啲煩
有啲外國網要求外國billing address
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞